Mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați, marți, din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. 18 dintre ei au fost transportați la spital, informează Inspectoratul Școlar. Insectum și Bionet sunt substanțele folosite la deratizarea de la Școala 133 din Capitală, din Sectorul 4, potrivit procesului verbal al acțiunii, au informat reprezentanții ISU. Potrivit unor surse apropiate intervenției, cele două substanțe nu trebuie combinate în cadrul unei deratizări.

Surse din intervenția de la Școala 133 au precizat, pentru Mediafax, că cele două substanțe folosite la deratizare, Insectum și Bionet, nu trebuie folosite niciodată împreună.

Numărul copiilor care au fost transportați la spital după deratizare a ajuns la 18, informează Inspectoratul Școlar.

Au fost evaluați, în total 23, de copii.

Mai mulți elevi ai Școlii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuați, marți, din sala de clasă, după ce au simțit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariției unor cazuri de gripă.

Elevii erau în clasa a VIII-a și au fost evacuați marți din școală, potrivit Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB).

Măsura de a nu permite accesul elevilor sau personalului în școală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată.

Prin urmare, școala a permis accesul elevilor și personalului.

„Astăzi (marți – n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, școala a anunțat și salvarea și pompierii”, precizează oficalii ISMB.

Una dintre elevele care era în Școala 133, evacuată, marți, ca urmare a igienizării unității de învățământ, a fost transportată la Spitalul „Marie Curie”, anunță oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București.

Conform sursei citate, este posibil ca elevii să se fi inhalat un gaz toxic.

„La caz au fost direcționate ambulanțe SMURD și un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanții ISU București.

În incinta școlii acționează două ambulanțe SMURD și una de la Serviciul de Ambulanță București Ilfov, pompierii și paramedicii solicitând suplimentarea dispozitivului.

În plus, la fața locului a mers și primarul Sectorului 4, dar și polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru a fluidiza traficul din zonă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here