Liviu Dragnea nu primește permisia promisă

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat sâmbătă că fostul lider PSD nu a primit permisia de 24 de ore. Asta după ce șefii garajului auto de la peniteninciar ar fi avizat favorabil aceasta permisie, scrie Ziare.com.

Potrivit acesteia, permisia este un drept care se acordă conform legii, pentru a menține relațiile de familie.

Lui Liviu Dragnea nu i-a fost acordată permisia, fără a i se motiva de ce. Chiar dacă dânsul a primit din partea garajului toate meritele aferente. Condițiile legale erau îndeplinite. El avea dreptul la această permisie. Dânsului nu i-a fost acordată. Nu știu care sunt motivele pentru care i s-a respins, nu se motivează acest lucru”, a declarat Flavia Teodosiu, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit acesteia, nimeni n-a cerut ca Liviu Dragnea să fie favorizat de personalul penitenciarului, „dar nici defavorizat„: „cerem să nu i se încalce drepturile”.

Avocata insistă că lui Dragnea să nu-i fie încălcate drepturile. „Nimeni nu cere ca Liviu Dragnea să fie favorizat în cadrul penitenciarului, dar nici defavorizat”, a mai spus avocata fostului lider PSD, Flavia Teodosiu.

Postul Digi 24 anunța vineri că Liviu Dragnea ar putea fi liber din nou pentru o zi. Asta după ce Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova i-ar fi acordat o permisie de 24 de ore.

În data de 17 a fiecărei luni, de regulă, în penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situația deținuților care ies la muncă.

Dacă acumulează 60 de credite – se pot acumula credite în fiecare zi în funcție de orele muncite – un deținut poate obține o recompensă, fie sub formă unei zile libere, fie poate să obțină suplimentarea de pachet.

Controlul ministrului

Totul se întâmplă la nici două luni de la ultima eliberare de o zi a lui Liviu Dragnea, după care ministrul Justiției a trimis control la Rahova pentru că permisia ar fi fost acordată ilegal.

Controlul a arătat însă că regulamentul a fost respectat.

Actualul ministru al Justiției precizează că acea permisie de anul trecut, în cazul lui Liviu Dragnea, a fost acordată legal. Explicația ar putea fi faptul că ANP nu a fost informată oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal în alt dosar, mai precis în dosarul TelDrum.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here