Lucian Feodorov (AUR), decanul de vârstă al deputaților, a declanșat un scandal în Parlament, după ce a vrut să închidă lucrările pentru că este obosit

Foto: INQUAM/George Călin

Primul președinte al Camerei Deputaților din legislatura 2020 – 2024 a vrut să închidă lucrările, luni seara, în plin proces de depunere a jurământului de către deputați pe motiv că este „obosit”, informează ziare.com.

Lucian Feodorov, deputat AUR, a transmis de la microfonul Camerei Deputaților că el a obosit și nu mai poate conduce lucrările, motiv pentru care propune ca deputații să revină la muncă marți, 22 decembrie. „Propun să ne oprim și să continuam mâine”, a spus parlamentarul AUR.

Din sală s-au auzit vociferări și proteste, iar liderii grupurilor parlamentare l-au abordat pe George Simion, președintele AUR, care l-a convins pe Feodorov să continue prezidarea ședinței.

Feodorov este asistat de patru secretari de ședință, dintre cei mai tineri parlamentari, doi secretari de la AUR, unul de la PSD și unul de la USR.

Lucian Feodorov are 78 de ani și este cel mai în vârstă deputat. Este fost subprefect al județului Botoșani în perioada CDR, până în 2000, și a fost ales deputat pe listele AUR în acest județ.

Potrivit regulamentului Parlamentului, prima ședință a Camerei Deputaților și a Senatului este condusă de decanul de vârstă.

Articolul 2, din Regulamentul Camerei Deputaților: „Până la alegerea Biroului permanent lucrările Camerei Deputaților sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de președinte de vârstă, asistat de cei mai tineri 4 deputați, în calitate de secretari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here