„Vechile metehne pesediste. Barna=Dictator”. Liderul USR, executat în comentarii pe Facebook după demisia lui Zainea

Inquam Photos / George Calin

Liderul USR Dan Barna afirmă că regretă „foarte mult” decizia „neaşteptată” a deputatului Cornel Zainea de a pleca din USR. „Am încercat să îl conving şi sper să ia în considerare cât mai curând să revină. (…) Uşa USR îi rămâne deschisă”, spune Barna, într-o postare pe Facebook, care a primit numeroase comentarii critice, inclusiv din partea unor membri ai formaţiunii care îi cer demisia.

„Regret foarte mult decizia neaşteptată a colegului Cornel Zainea de a părăsi USR. Cornel a muncit mult în actuala legislatură şi în ultima campanie electorală când mai avea nevoie de doar câteva voturi pentru a fi primarul Chiajnei”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

El a susţinut că speră ca Zainea să revină în USR.

„Am fost alături de el în campanie aşa cum i-am fost alături pe tot drumul pe care l-am parcurs împreună în USR. Chiajna merita un primar precum Cornel Zainea. E unul dintre cei mai activi parlamentari pe care i-am avut, de numele său legându-se iniţiative importante ale USR pe zona de  mediu şi de IT. Am încercat să îl conving şi sper să ia în considerare cât mai curând să revină. Îi urez succes în continuare şi îl aştept oricând înapoi în casa la construcţia căreia a contribuit atât de mult. Uşa USR îi rămâne deschisă”, a mai scris Barna.

Postarea sa a adunat foarte multe comentarii, între care unele din partea unor membri USR care îi cer demisia lui Barna, considerându-l responsabil pentru plecarea din formaţiune a unor oameni valoroşi. Aceştia afirmă că Barna „trage în jos” USR:

  • „Dnule Barna, am tot dat scroll după un comentariu pozitiv, dar nici ca găsesc unul. Citesc din ce în ce mai multe păreri dezaprobatoare la adresa dvs, care pun la indoiala transparenta şi meritrocatia din partid cu care va lăudaţi şi pentru care lumea v-a votat.”
  • „Foarte mulţi oameni buni şi muncitori pleacă sau sunt excluşi din vina ta . Ar fi mai bine să faci un pas în spate şi să- i laşi pe cei capabili să conducă… păcat că sunt foarte multe persoane competente in usr – cel mai bun partid cu un conducător care nu ascultă vocile celorlalţi.”
  • „Demisia dl Barna! Tu nu vezi ca tragi partidul în jos? Am crezut ca sunteţi un partid cu suflu nou, oameni responsabili! dar se pare ca dvs aţi desprins vechile metehne psdiste. Barna=Dictator”
  • „Barna, ieşi acasă. Eşti piatra de moară.” 
  • „Ai distrus partidul asta, tu si cu echipa ta”
  • „Ce se întâmplă acum e jalnic, pleacă oamenii buni din partid…”

Deputatul Cornel Zainea, care a pierdut la diferenţă de 54 de voturi cursa pentru Primăria Chiajna, a anunţat că demisionează din USR şi din Parlament, afirmând că la intrarea în politică, în 2016, nu ştia cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar a descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit.

În opinia sa, USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine „are control pe filială”. El a afirmat că din Parlament ar fi demisionat oricum în ultima zi de mandat, „pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă”.

„Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de… COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoşii” nu prezintă niciun fel de simptome”, a remarcat Zainea, care evaluează varianta unei candidaturi independente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here