Denunțătorii chinezi susțin că primul focar COVID a fost lansat intenționat în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare din Wuhan

Dezertorul Wei Jingsheng (foto jos) a declarat că virusul s-ar fi putut răspândi pentru prima dată la Jocurile Militare din octombrie 2019, organizate în Wuhan. Rapoartele apărute în octombrie 2019 arată că sportivii de la eveniment s-au îmbolnăvit de boală misterioasă. Jingsheng a pretins că Republica Chineză a răspândit în mod deliberat virusul în timpul Jocurilor Militare. El susține că și-a exprimat îngrijorările personalităților de rang înalt din guvernul SUA, dar a fost ignorat, dezvăluie Daily Mail.

Wei Jingsheng, fost membru al fostului partid comunist chinez, a declarat că Jocurile Militare Mondiale din octombrie 2019 ar fi putut acționa ca primul eveniment de supra-răspândire a virusului.

Turneul internațional pentru sportivi militari a avut loc la Wuhan – originea pandemiei Covid-19 – cu două luni înainte ca China să fi notificat Organizația Mondială a Sănătății despre primele cazuri de boală.

Wei Jingsheng a susținut că nu întâmplător, unii dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care s-au adunat la eveniment s-ar fi îmbolnăvit de o boală misterioasă.

Am crezut că guvernul chinez va profita de această ocazie pentru a răspândi virusul în timpul Jocurilor Militare, deoarece mulți străini vor apărea acolo”, a declarat el pentru noul documentar Sky News What Really Happened in Wuhan .

Denunțătorul a susținut că a auzit de guvernul chinez care a efectuat un „exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor.

[Știam] despre posibilitatea ca guvernul chinez să folosească câteva arme ciudate, inclusiv arme biologice, pentru că știam că fac astfel de experimente”, a spus el.

Afirmațiile sale au fost susținute de fostul consilier principal din China al Departamentului de Stat al SUA, Miles Yu.

El a spus că sportivii francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu cu simptome asemănătoare lui Covid, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.

Vedem unele indicații în propriile noastre date … că a existat Covid circulând în Statele Unite încă de la începutul lunii decembrie, posibil mai devreme de asta„, a spus David Asher, fostul anchetator al Departamentului de Stat al SUA Covid-19.

Jingsheng susține, de asemenea, că și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația care se desfășoară către personalități de rang înalt din cadrul administrației Trump, în noiembrie 2019, dar a fost ignorat.

Militantul pentru democrație, care a petrecut mult timp în închisoare pentru „activități contrarevoluționare”, a declarat că a făcut abordarea în timp ce zvonuriel despre un „nou virus SARS” au început să circule pe WeChat și pe alte platforme chineze de socializare.

Am simțit că nu sunt la fel de preocupați ca mine, așa că am încercat din răsputeri să ofer mai multe detalii și informații”, a spus el.

Este posibil să nu creadă că un guvern al unei țări ar face așa ceva (să acopere un virus), așa că m-am tot repetat, într-un efort … să-i conving.”

Regimul autoritar al lui Xi Jinping a încercat cu disperare să închidă denunțătorii și să reducă la tăcere orice discuție despre virus, în primele etape ale focarului de la Wuhan – chiar și atunci când un număr imens de cadavre a început să inunde spitalele orașului.

Orice referințe făcute în social media despre un nou virus sau „focar” SARS au fost cenzurate, iar curajoșii din rândul personalului medical care au încercat să vorbească și să avertizeze lumea au fost reținuți și forțați să semneze mărturisiri false.

Jingsheng, care a fost exilat în SUA cu câțiva ani mai devreme, a spus că este conștient de ceea ce se întâmplă prin intermediul persoanelor din interiorul Partidului Comunist de la Beijing care și-au împărtășit temerile cu privire la situație și care au descris acoperirea guvernului central.

Dar, în ciuda crizei iminente de sănătate destinate să devasteze SUA și restul globului, mesajul său nu a fost luat în serios, susține el.

Disidentul chinez nu a dezvăluit cu ce lideri politici a vorbit, dar a insistat că sunt persoane de rang înalt ale guvernului și că au ajuns la urechea președintelui de atunci, Donald Trump.

„Nu sunt sigur dacă acest politician vrea să vorbesc despre el chiar aici”, a spus el.

„Dar vreau să spun că este un politician suficient de sus-pus, suficient de înalt pentru a putea ajunge la președintele Statelor Unite”.

Deoarece cazurile de coronavirus au continuat să devasteze China, statul autoritar a ținut focarul ascuns de OMS până pe 31 decembrie, când nu mai era posibil să mușamalizeze informațiile despre existența bolii.

Dar chiar și atunci, Beijingul a negat că virusul ar putea fi transmis de la persoană la persoană până când s-a dezvinovățit la sfârșitul lunii ianuarie.

OMS a etichetat misteriosul focar drept o urgență de îngrijorare internațională în domeniul sănătății publice la 30 ianuarie 2020, deoarece infecțiile au început să se propage și în alte țări, inclusiv în SUA, la începutul aceleiași luni.

În luna august a acestui an, doctorul Peter Embarek, care a condus ancheta OMS cu privire la originile pandemiei de coronavirus din China, a declarat că primul pacient din lume cu Covid-19 ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce lucra pentru un laborator Wuhan din China.

Dr. Embarek a făcut afirmația șocantă, în ciuda faptului că a respins inițial ideea că virusul a scăpat dintr-un laborator ca fiind extrem de puțin probabil.

Embarek a recunoscut mai târziu că teoria scurgerilor de laborator s-ar fi putut întâmpla, sugerând că un cercetător chinez ar fi putut fi infectat de un liliac, în timp ce preleva probe în legătură cu cercetările la un laborator din Wuhan.

Unii au sugerat că sursa  virusului ar fi fost Institutul de Virologie Wuhan, un laborator chinez care este cel mai mare centru de cercetare din lume asupra coronavirusurilor.

Ei cred că virusul a fost fie descoperit în laborator – care colectează coronavirusuri de la animale sălbatice – fie a fost creat.

O astfel de cercetare implică adăugarea de proprietăți, cum ar fi transmisibilitatea crescută la virusurile deja existente, pentru a studia efectele și a dezvolta tratamente înainte ca astfel de boli să apară în sălbăticie.

Dar cercetarea este extrem de controversată, mulți oameni de știință susținând că riscurile de a crea astfel de viruși depășesc cu mult beneficiile potențiale.

Potrivit susținătorilor acestei teorii, virusul s-a scurs apoi din laborator – posibil prin infectarea personalului care l-a transmis apoi, fără să vrea, populației generale.

Un raport de informații transmis agențiilor din Washington susține că trei membri ai personalului din laborator au solicitat tratament spitalicesc în noiembrie 2019 – cu o lună înainte de detectarea primelor cazuri oficiale de Covid, a raportat Wall Street Journal.

Simptomele lor erau „în concordanță atât cu Covid-19, cât și cu boala sezonieră obișnuită”, se arată în raport, solicitând investigații suplimentare.

Acest lucru se potrivește cu o serie de dovezi care sugerează că Covid ar fi circulat deja cu luni de zile înainte ca China să-l raporteze pentru prima dată lumii – fie ca urmare a bolii adesea ușoare care nu a fost detectată, fie ca urmare a unei acoperiri deliberate.

Oamenii de știință din Italia susțin că au detectat dovezi ale Covid în probele de sânge prelevate încă din septembrie 2019, în timp ce cercetătorii din Spania spun că boala ar fi putut fi prezentă acolo în ianuarie 2020 – cu luni înainte de primul caz oficial.

Chiar și autorii mult disprețuitului raport al OMS au recunoscut că nu ar putea exclude posibilitatea ca Covid să circule înainte de decembrie 2019.

Dar abia la 31 decembrie 2019 biroul OMS din China a fost informat despre o pneumonie misterioasă care a îmbolnăvit 44 de persoane în Wuhan.

Ulterior, OMS a fost informată că cel puțin un pacient din Wuhan – un important centru de transport – a prezentat simptome încă din 8 decembrie.

Un raport separat susținut de OMS a declarat că este „clar” că „măsurile de sănătate publică ar fi putut fi aplicate cu mai multă forță de către autoritățile locale și naționale de sănătate din China”.

Acesta a spus că există „potențialul ca semnele timpurii să fi fost detectate mai rapid” atât de China, cât și de OMS.

Critica a fost în contradicție cu declarațiile publice ale OMS de atunci, când a lăudat China pentru „viteza remarcabilă” cu care a răspuns la focar.

Beijingul a considerat că modul cum a acționat este un triumf pentru liderii săi comuniști, economia Chinei fiind singura care a crescut în 2020.

Dar numeroase rapoarte au detaliat modul în care China a ascuns detaliile cheie despre virus, în stadiile incipiente, inclusiv față de OMS, care a lăudat China în public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here