Depesedizare | Guvernul PNL înlocuiește administratorii Romgaz

Ministerul Economiei și Energiei a solicitat convocarea acționarilor Romgaz (SNG) pentru înlocuirea Consiliului de Administrație, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București, citat de financialintelligence.ro

Solicitarea de convocare a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor privește: revocarea membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație al S.N.G.N. ROMGAZ S.A., în funcție la data Adunării Generale a Acționarilor și alegerea de membrii provizorii ai Consiliului de Administrație. Durata mandatelor provizorii va fi stabilită la 4 luni.

Romgaz – cel mai mare producător de gaze din România – este deținut în proporție de 70% de stat, reprezentat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Romgaz este cel mai mare producător de gaze al României, cu 5,5 miliarde de metri cubi extracție anuală. Este, în același timp, cea mai profitabilă companie a statului roman, cu 1,8 miliarde lei profit în primele nouă luni ale lui 2019. Până în primăvara anului viitor, Romgaz trebuie, prin lege, să livreze gaze la preț plafonat pentru populație.

Actualii administratori provizorii sunt Manuela Petronela Stan Olteanu (preşedinte), Niculae Havrileţ, Romeo Cristian Ciobanu, Caius Mihai Parpală, Tudorel Hărăbor, Nicolae Câmpeanu şi Petrus Antonius Maria Jansen. Toți au fost puși în funcție în timpul guvernării PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here