Depesedizare | Protejata lui Vâlcov va fi dată afară din fruntea Institutului Clinic Fundeni

Adriana Cotel, protejata lui Darius Vâlcov numită în fruntea Institutului Clinic Fundeni în ultimele ore ale guvernului Dăncilă, este pe făraș. Anunțul a fost făcut pe premierul Ludovic Orban, în timpul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății cu noul ministru Victor Costache și cu vicepremierul Raluca Turcan.

Întrebat de jurnaliști dacă vor fi schimbate conducerile de la CNAS și de la Institutul Clinic Fundeni, primul-ministrul a răspuns „Cu siguranță”.

Întrebat punctual de situația Adrianei Cotel, Victor Costache a spus că este foarte grav că în Sănătate se fac numiri politice și simulacre de concursuri pentru funcții. El a spus că e cazul introducerii unui sistem serios de evaluare a celor care doresc o funcție de conducere. Ministrul a dat exemplul Educației, unde criterii pentru cei care vor să fie șefi sunt înăsprite încontinuu.

Adriana Cotel, cunoscută drept o apropiată a lui Darius Vălcov, a avut o ascensiune fulminantă în ultimul an.

În toamna anului trecut, Adriana Cotel era numită șefă a Agenției Naționale a Medicamentului , instituție pe care a condus-o timp de 4 luni (octombrie 2018 – ianuarie 2019). Pe 25 ianuarie, Adriana Cotel a fost numită președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. În iunie, Viorica Dăncilă a decis revocarea Adrianei Cotel din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here