Potrivit ultimelor informațiilor obținute de anchetatori, motivul pentru care petrolierul Wakashio, deținut de o companie japoneză, a eșuat pe 25 iulie, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park din Mauritius este stupefiant. Capitanul navei a fost arestat marți și a dat mai ulte detalii despre accident. La bord se ținea o petrecere și vaporul naviga aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi,  informează BBC

Din investigațiile anchetatorilor, care au audiat membrii echipajului, s-a aflat că la bordul navei avea loc o petrecere cu ocazia unei aniversări, în momentul în care petrolierul s-a ciocnit de un recif de corali.

O altă informație pe care o iau în calcul investigatorii este că nava ar fi mers foarte aproape de țărm pentru a prinde semnal WiFi.

Petrolierul, cu 4.000 de tone de combustibil la bord, s-a ciocnit în 25 iulie de un recif de corali din estul insulei, în apropierea rezervației Blue Bay Marine Park, unde apele „impecabil de curate” reprezintă o binecusnoscută atracție turistică pentru cei care doresc să facă plajă în acest paradis tropical.

O operațiune masivă de curățare a fost lansată de pe mal, mii de voluntari încercând să oprească dezastrul. Cu toate acestea, cei implicați în operațiune au spus marți că o adevărată catastrofă ecologică s-ar putea produce.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here