Ambasada Turciei: „Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios” / A fost lansat un apel pentru donaţii

Sursa: Facebook

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis, luni, mulţumiri României pentru ajutorul acordat în urma cutremurului devastator care a ucis, potrivit ultimului bilanţ, peste 3.000 de persoane. Instituţia face apel şi pentru colectarea de donaţii, potrivit News.ro.

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis mulţumiri României pentru echipa de intervenţie, formată din aproape 60 de persoane, care a fost trimisă să ajute la căutarea victimelor.

”Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. (…) Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Instituţia, dar şi Ambasada României în Turcia, face apel pentru strângerea de donaţii: ”Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2”.

Totodată, cele două ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile instituţiilor care pot oferi informaţii despre starea drumurilor şi autostrăzilor din ţară.

Un cutremur foarte puternic, cu magnitudinea de moment evaluată de USGS la 7,8, s-a produs, luni dimineaţă devreme, la adâncimea de 17,9 kilometri, în partea de sud a Turciei, în provincia Gaziantep, în apropiere de graniţa cu Siria.

A fost urmat apoi, în jurul prânzului, de o replică aproape la fel de puternică, de magnitudine 7,5.

Bilanţul victimelor depăşeşte 3.000 de morţi în ambele ţări.

MS și UMF-urile se organizează pentru trimiterea de voluntari și sânge în Turcia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here