Directorul CIA William Burns se întâlneşte, luni, la Ankara, cu şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narîşkin

Sursa: Twitter

Directorul CIA, William Burns (foto), se întâlneşte, luni, la Ankara, cu şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, ca parte a unui efort continuu al SUA de a ”comunica cu Rusia cu privire la gestionarea riscului” şi pentru a discuta despre cazurile ”cetăţenilor americani deţinuţi pe nedrept”, a declarat un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate pentru CNN, citată de News.ro.

”Am fost foarte deschişi cu privire la faptul că avem canale de comunicare cu Rusia în ceea ce priveşte gestionarea riscurilor, în special a riscului nuclear şi a riscurilor referitoare la stabilitatea strategică”, a afirmat oficialul american.

”Ca parte a acestui efort, Bill Burns se află astăzi (n.r. luni) la Ankara pentru a se întâlni cu omologul său rus de informaţii”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că directorul CIA nu desfăşoară „niciun fel de negocieri” cu omologul rus.

„El nu discută despre soluţionarea războiului din Ucraina. El transmite un mesaj cu privire la consecinţele utilizării armelor nucleare de către Rusia şi la riscurile escaladării către stabilitate strategică. El va ridica, de asemenea, problema cazurilor cetăţenilor americani deţinuţi pe nedrept” a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la baschetbalista Brittney Griner şi la fostul puşcaş marin Paul Whelan, condamnaţi la închisoare în Rusia.

Purtătorul de cuvânt a precizat că SUA au informat Ucraina referitor la întâlnirea dintre Burns şi Narîşkin.

”Respectăm în continuare ferm principiul nostru fundamental: nu discutăm nimic despre Ucraina, fără Ucraina”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here