Disperarea lui Putin: Recruții ruși, plătiți suplimentar ”pe kilometru” de teren câștigat în Ucraina

Recruților ruși li se oferă sute de lire sterline pentru fiecare kilometru de teren câștigat în Ucraina, potrivit reclamelor afișate pe străzile din Yaroslavl, scrie Daily Mail.

Un anunț, postat de un consiliu din regiunea Yaroslavl, promitea un bonus de înscriere de 3.100 de lire sterline și 530 de lire sterline suplimentare pentru „fiecare kilometru de avansare în cadrul echipelor de asalt”.

Reclamele care oferă recruților stimulente în numerar au apărut pe site-urile guvernamentale și pe conturile de rețele sociale ale bibliotecilor și liceelor ​​din Rusia.

Se întâmplă în timp ce Vladimir Putin încearcă cu disperare să evite o nouă rundă de mobilizare nepopulară – ultima dintre acestea a determinat zeci de mii de bărbați să fugă din țară.

Anunțul de la Yaroslavl oferea și un salariu lunar de 2.000 de lire sterline plus 80 de lire sterline pe zi pentru „implicarea în operațiuni ofensive active”.

Birourile de înrolare lucrează cu universitățile și serviciile sociale pentru a atrage studenții și șomerii să se înscrie în armată, cu centre de recrutare improvizate înființate în diverse orașe.

Dar analista rusă Kateryna Stepanenko pune la îndoială succesul noii campanii de recrutare.

Ea a declarat pentru Telegraph: „Au recrutat deja o proporție semnificativă de oameni care au fost stimulați financiar. Și s-au chinuit să facă asta anul trecut.

Putin a anunțat prima mobilizare a Rusiei după cel de-al Doilea Război Mondial pe 21 septembrie anul trecut.

Ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a declarat la acea vreme că vor fi recrutaţi aproximativ 300.000 de militari suplimentari.

Dar mobilizarea s-a desfășurat haotic, cu multe cazuri foarte mediatizate de notificări de chemare către bărbați nepotriviți.

Zeci de mii de bărbați au fugit, de asemenea, din Rusia pentru a evita să fie implicați în invazia Ucrainei de către Putin.

Actuala campanie de recrutare are loc în momentul în care comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a declarat astăzi că trupele sale continuă să respingă atacurile grele rusești asupra orașului Bakhmut din est și că apărarea acestui oraș este o „necesitate militară”.

Armata ucraineană a declarat că generalul colonel Oleksandr Syrskyi a acționat în timpul unei vizite în prima linie de est pentru a rezolva „aspectele problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă” și a luat „decizii operaționale menite să ne consolideze capacitățile de a descuraja și de a provoca daune inamicului”.

Nu a oferit detalii și nu a spus când a avut loc vizita, dar comentariile lui Syrskyi au semnalat intenția Ucrainei de a continua lupta în Bakhmut, în ciuda numărului mare de morți de acolo.

„Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bakhmut continuă. Situația este în permanență dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative de resurse umane, arme și echipamente militare, dar continuă să desfășoare acțiuni ofensive”, a spus el.

Lăudând rezistența forțelor ucrainene în „condiții extrem de dificile”, el a spus: „Apărarea orașului Bakhmut se datorează necesității militare. Calculăm toate opțiunile posibile pentru desfășurarea evenimentelor și vom reacționa în mod adecvat la situația actuală”.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a vizitat, de asemenea, zona Bahmut, săptămâna trecută și a înmânat medalii trupelor, într-o călătorie de întărire a moralului ostașilor, în timp ce Ucraina se pregătește pentru o posibilă contraofensivă, după 13 luni de război.

Comandantul-șef, generalul Valery Zaluzhny, a declarat sâmbătă că situația este „stabilizată” în jurul orașului Bahmut.

Moscova consideră capturarea orașului ca fiind vitală pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de război.

Luptele din Bahmut amintesc de Primul Război Mondial, bătălia a fost dusă din tranșee, cu artilerie necruțătoare și cu lovituri cu rachete pe un câmp de luptă puternic minat, descris drept „mașină de tocat carne” de către comandanții din ambele părți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here