DNA a clasat dosarul Moisescu-Chiliman

Foto: Marius Dumbraveanu / Inquam Photos

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au clasat dosarul în care fostul primar liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost acuzat de primirea unor comisioane din contracte de reabilitare termică a clădirilor, scrie G4Media.

”La data de 16 decembrie 2020, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării, în conformitate cu prevederile art. 16, lit. a (“fapta nu există”) și c (”nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”) și din Codul de Procedură Penală. Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție reținute inițial în sarcina inculpaților. De asemenea, prin aceeași soluție s-a mai dispus ridicarea măsurilor asigurătorii dispuse anterior față de cele patru persoane menționate în comunicatul respectiv, disjungerea cauzei și constituirea unui nou dosar în vederea continuării cercetărilor cu privire la săvârșirea de către un om de afaceri a infracțiunii de evaziune fiscală”, transmite DNA, într-un răspuns pentru G4Media.

Articolul integral – AICI

2 COMENTARII

  1. Si asa din dosar în dosar ajungem sa nu mai avem corupție în țară!!…ce dracu’ or de ce procurorii după?..or sa moara de foame ca au curățat tara de corupție! ..unuii prim croiva au inceput sa fure bani si haur din probe,alti au devenit infractori cu ziua, am inteles ca au facut un joc in cadrul DNA!!..jumătate sunt infractori iar restul procurori!! …următoarea săptămână se inversează rolurile!..asta da justiție originală a la nea nelu!!!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here