Preşedintele american Donald Trump a încercat să obţină drepturi exclusive pentru un vaccin împotriva coronavirusului, vaccin la care lucrează oamenii de știință de la compania CureVac din Tübingen, relatează Die Welt.

Potrivit aceleiași surse, guvernul german face demersuri pentru a împiedica acest lucru.

Donald Trump ar încerca să îi „convingă” pe oamenii de știință de la compania germană care lucrează la un potențial vaccin contra coronavirus cu donații financiare consistente și astfel să asigure exclusivitatea pentru țara sa, potrivit unor surse guvernamentale germane citate de Die Welt.

Este vorba despre compania CureVac din Tübingen. Daniel Menichella, șeful companiei, a participat la o întâlnire a managerilor din domeniul farmaceutic cu președintele Trump, întâlnire care a avut loc la Casa Albă, la începutul lunii martie. Menichella s-a întâlnit cu Donald Trump și cu vicepreședintele Mike Pence. 

La 11 martie, CureVac a emis un comunicat prin care anunța că Daniel Menichella, CEO-ul companiei, cetățean american, a părăsit compania și a fost înlocuit de fondatorul acesteia, Ingmar Hoerr.

Președintele american ar fi oferit companiei germane o sumă mare pentru a-și asigura exclusivitatea asupra patentului vaccinului, la Berlin suma vehiculată fiind de un miliard de dolari. Presa germană subliniază că „este deosebit de problematic faptul că Donald Trump face tot posibilul pentru a obține un vaccin pentru Statele Unite”. „Dar numai pentru SUA”, spune guvernul federal.

Ministerul sănătății din Germania nu a dezmințit dezvăluirile apărute în Die Welt. ”Guvernul federal este foarte interesat de realizarea unor vaccinuri și antivirale împotriva coronavirusului, care sunt dezvoltate în Germania și Europa”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului. 

În Germania au fost confirmate peste 2.300 de cazuri de îmbolnăvire şi 5 decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here