Donald Trump, chemat la o audiere în Congres

Donald Trump

Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor l-a invitat marţi pe Donald Trump sau pe avocaţii acestuia să participe la o audiere pe 4 decembrie, care va marca începerea unei noi faze a anchetei ce vizează destituirea preşedintelui, informează agenţiile internaţionale de presă.

„Vă scriu pentru a afla dacă dumneavoastră sau avocaţii dumneavoastră intenţionaţi să asistaţi la audiere sau doriţi să interogaţi martorii”, se arată în cererea adresată de democratul Jerry Nadler liderului de la Casa Albă, potrivit AFP, citat de Agerpres.

„Dacă intenţionaţi să participaţi la audiere, am aprecia dacă ne-aţi înştiinţa cât mai curând posibil, înainte de 1 decembrie”, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui de Nadler, care prezidează această comisie însărcinată cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

Nadler a dat asigurări că doreşte să conducă o procedură „echitabilă şi informativă” şi a subliniat că participarea preşedinţilor şi a avocaţilor săi nu ar deriva dintr-un „drept” ci dintr-un „privilegiu” sau „curtoazie” acordate de Donald Trump.

Preşedintele Trump, care denunţă în mod sistematică o farsă, a anunţat pe Twitter în urmă cu 8 zile că ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres, posibil în scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here