Viktor Orban cere utilizarea forței pentru a opri un nou val de migranți

Sursa: Facebook

Ungaria ar trebui să „folosească forţa” la frontiera sa cu Serbia pentru a proteja graniţa Uniunii Europene dacă Turcia pune în practică ameninţarea de a deschide porţile pentru refugiaţi către Europa, prin Balcani, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Ungaria a decis să ridice un gard la graniţa sa cu Serbia pentru a închide aşa-numita „rută balcanică” folosită în 2015 de sute de mii de migranţi plecaţi din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în Europa Occidentală.

În baza unui acord încheiat în 2016, Uniunea Europeană se bazează pe Ankara pentru a reduce numărul sosirilor de refugiaţi în Europa.

Turcia, care găzduieşte 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, a ameninţat cu„deschiderea porţilor” pentru a le permite migranţilor aflaţi deja pe teritoriul său să plece spre Europa în cazul în care UE critică în continuare ofensiva armată turcă din nordul Siriei.

„Următoarele săptămâni vor decide ce face Turcia cu aceşti oameni. Ea îi poate îndrepta către două direcţii: fie îi întoarce spre Siria, fie le dă drumul spre Europa. Dacă Turcia alege a doua opţiune, aceşti oameni vor sosi la frontiera sudică a Ungariei în număr mare”, a continuat şeful executivului ungar, care a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să furnizeze fonduri suplimentare pentru a contribui la reconstrucţia oraşelor siriene, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here