Dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare după discuțiile lui Cumpănaşu de pe TikTok

Alexandru Cumpănașu Foto: Facebook

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în cazul discuţiilor lui Alexandru Cumpănaşu cu tinerii care îl urmăresc TikTok, transmite News.ro.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem”, anunţă Ministerul Public.

Conform procurorilor, în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care ”o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadre didactice.

În prezent, cercetările sunt făcute de lucrătorii Secţiei 16 Poliţie, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cauza fiind în faza administrării probatoriului.Cel vizat este Alexandru Cumpănaşu, ale cărui postări şi interacţiuni pe TikTok cu uniii dintre tinerii care îi urmăresc contul au provocat indignare şi critici în spaţiul public.

El îi îndeamnă pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi are discuţii cu conotaţii sexuale cu unele tinere.

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce in rem,nu sunt dovezi destul de clare ca procurorii sa se autosesizeze ,inregistrarile video de pe tik tok si cele de pe whatsup nu sunt suficiente ca sa fie arestat?Ce sa mai discuti cu individul asta dezaxat,ce mai trebuie ,probe mai multe,filme xxl,ceva mai explicit?Cata sfiosenie din partea politiei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here