Dosar penal pentru o persoană din Olt, după ce a ieşit la plimbare, deşi era în perioada de izolare la domiciliu

Sursa: Pexels

O persoană din Olt este cercetată penal după ce a fost găsită pe stradă, deşi era în perioada de izolare la domiciliu, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Pe numele acestei persoane a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Totodată, o persoană din Blaj, care trebuia să stea în izolare după ce a revenit acasă din Veneto – Italia, dar a fost prinsă când se plimba, a fost amendată cu 10.000 de lei.

Grupul de Comunicare Strategică le recomandă celor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află.

Totodată, autorităţile reamintesc că trebuie luate în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale. Pentru recomandări și alte informații, oamenii au la dispoziţie linia TELVERDE 0800 800 358.

De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la o linia dedicată +4021.320.20.20.

Luni, s-a luat decizia ca regiunea Emilia-Romagna, din Italia, dar și Coreea de Sud și Iran să fie introduse în lista zonelor pentru care se instituie măsura auto-izolării la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile, față de cetățenii care ajung în România din aceste regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here