Dosarul 10 august. Urmărit penal, Sebastian Cucoș, fostul adjunct al Jandarmeriei , este „pitit” la Buzău

Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române în perioada protestului violent din august 2018, a fost detaşat 3 luni la Jandarmeria Buzău, urmând să se ocupe de Ordine Publică, transmite News.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Buzău, Georgiana Nazîru, la Buzău, Gheorghe Sebastian Cucoş este împuternicicit să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică.

El va întocmi acte pe ţin de serviciul de Ordine Publică, dar dacă situaţia o va impune, va fi trimis şi la acţiuni, în stradă.

„Domnul Sebastian Cucoş este detaşat la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Buzău, prin ordinul Inspectorului General, să îndeplinească activităţi specifice pe linia misiunilor de ordine publică timp de 3 luni. El este încadrat în continuare pe funcţia de director la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti. Detaşarea este de 3 luni, începând cu data de 13 februarie 2020”, a declarat Georgiana Nazîru, purtător de cuvânt al IJJ Buzău.

Sebastian Cucoş este urmărit penal în dosarul violenţelor din 10 august, din Piaţa Victoriei, din Capitală, fiind acuzat de  complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here