Două membre PSD cunoscute se războiesc în instanță. Judecători: „E o chestiune de răzbunare personală”

Doua membre PSD cunoscute, Rodica Nassar si Gratiela Draghici, sunt protagonistele unui proces aflat pe rolul instantelor din Capitala, privind incalcarea dreptului la onoare, relatează Ziare.com.

Scandalul a inceput in plina guvernare PSD, moment in care Rodica Nassar ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Sanatatii (2017 -2019), iar Gratiela Draghici era sefa Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse pentru Femei si Barbati (ANES), cu rang de secretar de stat.

Totul incepe in ianuarie 2019, cand Rodica Nassar a deschis un proces la Judecatoria Sectorului 2 si a cerut instantei sa constate ca Gratiela Draghici i-a incalcat dreptul la onoare. Ea a solicitat initial daune morale de 1 milion de lei, dar ulterior si-a redus pretentiile la 199.000 de lei.

Nassar este deputat in Parlamentul Romaniei din anul 2000. Ea a castigat al cincilea mandat in decembrie 2020. Ea este unul dintre liderii de forta ai PSD in Capitala si este apropiata de tabara din partid condusa de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea si de actualul lider, Marcel Ciolacu. Pe de alta parte, Gratiela Draghici este apropiata de echipa fostului premier al Romaniei, Viorica Dancila.

Potrivit cererii de chemare in judecata a Rodicai Nassar, problemele intre cele doua au vizat sefia PSD Sectorul 2, organizatie care a fost condusa de aceasta din 1997.

Concret, pe 12 decembrie 2018, cu ocazia desfasurarii sedintei Biroului permanent al Organizatiei PSD sector 2, Gratiela Draghici ar fi facut afirmatii denigratoare la adresa lui Nassar, potrivit cererii de chemare in judecata.

„Ai bagat oameni la puscarie, ai pus anumite societati de paza sa ma urmareasca si sa observe activitatea ce o desfasor, nu m-ai sprijinit niciodata, dupa cum ai sustinut si ori de cate ori ai avut ocazia ai lovit in mine, incercand sa ma denigrezi”, ar fi fost cuvintele grele aruncate. In acest context, Draghici i-ar fi cerut lui Nassar demisia din functia de Presedinte al Organizatiei PSD Sector 2.

Deputata PSD a aratat ca afirmatiile Gratielei Draghici depasesc limita libertatii de exprimare si chiar a decentei, iar prin fapta sa ilicita, i-ar fi adus un prejudiciu imaginii reputatiei, onoarei si demnitatii. Afirmatiile ar fi avut un puternic impact, atat in plan psihic cat si emotional asupra sa.

In replica, Draghici a sustinut ca ea doar a adus in atentia membrilor Biroului, lipsa de transparenta si de implicare a Rodicai Nassar in sprijinirea membrilor organizatiei.

De asemenea, ar fi adus in discutie posibilitatea de a fi fost urmarita in perioada unei campanii electorale, exprimand un punct de vedere informal si in cadrul intern, fapta care nu este ilicita si de natura sa ii produca acesteia prejudicii de imagine.

Procesul a fost deschis initial la Judecatoria Sectorului 2, dar cazul a fost declinat la Tribunalul Bucuresti.

20 decembrie 2019- Tribunalul Bucuresti respinge cererea ca neintemeiata. Decizia poate fi contestata cu apel, potrivit portalului instantelor.

9 februarie 2021- Curtea de Apel Bucuresti respinge apelul, ca nefondat. Decizia poate fi contestata cu recurs la Inalta Curte. Instanta a mai decis ca Rodica Nassar sa-i plateasca suma de 3.000 lei, drept cheltuieli de judecata, potrivit portalului instantelor.

Tribunalul Bucuresti explica in motivarea deciziei, de ce a respins solicitarea Rodicai Nassar.

„Avand in vedere varsta reclamantei (Rodica Nassar- n.red.), experienta sa de viata si profesionala, se apreciaza ca intensitatea cu care au fost resimtite afirmatiile publice nu este una majora, astfel incat sa se justifice acordarea de daune morale.

Nu s-a facut dovada ca urmare a sustinerilor sau afirmatiilor facute de parata (Gratiela Draghici- n.red.), reclamanta (Rodica Nassar- n.red.) a suferit o deteriorare vizibila obiectiv a starii fizice sau psihice.

Martorii au aratat ca afirmatiile paratei nu au condus in mod evident la punerea la indoiala a moralitatii persoanei reclamantei.

Mai multe amănunte – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here