Europarlamentar PSD: Guvernul a fost doborât din afară, ca PPE să aibă mai mulți comisari

  MKFostul preot Chris Terheș, ales europarlamentar pe listele PSD, unde a ajuns cu susținerea lui Liviu Dragnea, crede că moțiunea de cenzură și căderea guvernului sunt rezultatul unor jocuri de putere din afara României. Fostul prelat, adesea invitat la Antena 3, a afirmat, pe Facebook, că obiectivele jocului au fost controlul asupra Justiției și nominalizarea comisarului european. 

  „Până azi, în UE erau 10 guverne susținute de partide care erau afiliate S&D și 9 la PPE. Restul partidelor aflate la guvernare în UE sunt împărțite între Renew, ECR etc. Pentru ca PPE să aibă mai mulți comisari decât S&D era necesar să doboare un guvern, pentru a impune din partea noului guvern o propunere de comisar care să fie pe placul nemților. Ca întotdeauna veriga slaba a fost găsită România, unde lupta fratricidă a generat ceea ce vedeți. Ce nu fac unii, însă, pentru a-și pune un comisar? Dacă e cazul, dau jos guverne din alte țări.” a scris Chris Terheș.   

  Ambele variante de comisar trimise de guvernul Dăncilă au fost respinse – Rovana Plumb de Comisia JURI iar Dan Nica de Ursula von der Leyen. Șefa-desemnată a Comisiei Europene a dat de înțeles că așteaptă rezultatul moțiunii de cenzură înainte să ia vreo decizie. 

  Președintele Klaus Iohannis a spus că se va implica personal în desemnarea candidatului român pentru postul de comisar european. 

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here