„Dragonul Luptător”, noul submarin de luptă din arsenalul Japoniei

sursa: JMSDF / Facebook

Japonia a lansat la apă un nou submarin de luptă, cel cu număr 20. Noua navă a primit numele Toryu, ceea ce s-ar traduce prin „Dragonul Luptător”. Ceremonia grandioasă de botezare și de lansare la apă a avut loc la șantierul naval Kawasaki din Kobe, unde submarinul a fost construit.

11月6日、川崎重工業株式会社 神戸造船所において行われた平成28年度計画潜水艦「とうりゅう」の命名・進水式の様子です。#とうりゅう #闘龍

Publicată de 防衛省 海上自衛隊 (Japan Maritime Self-Defense Force) pe Vineri, 8 noiembrie 2019

Toryu este unul dintre cele mai mari și mai avansate submarine construite vreodată de Japonia. Are 84 de metri lungime, 2950 de tone și poate atinge o viteză de 20 de noduri când este sub apă.

Image may contain: 7 people, people standing and suit
sursa: JMSDF

Sistemul de propulsie este unul tip Diesel-electric, dar cu baterii litiu-ion pentru performanță sporită când nava este scufundată. Este doar al doilea submarin cu baterii litiu-ion produs în Japonia. Este același tip de baterii care se regăsesc în telefoane mobile, laptopuri și mașinile Tesla, printre multe altele.

Toryu este la 29-lea submarin pe care Kawasaki îl construiește în șantierul de Kobe după cel de-al Doilea Război Mondial. Lucrările au început în ianuarie 2017 iar nava va fi livrată oficial Marinei Japoneze în 2021, când vor fi gata toate testele și toate echipamentele vor fi montate, a scris Nikkei.

Forțele Maritime de Autoapărare ale Japoniei (JMSDF), deși nu sunt oficial o marină ofensivă cum au alte țări, sunt considerate una dintre cele mai puternice forțe navale din lume, cu un efectiv de 50.000 de soldați, peste 150 de nave și mai bine de 340 de aeronave. Principalii inamici sunt China și Coreea de Nord.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here