Drapelele NATO, la jumătate de catarg în urma cutremurului din Turcia

Sursa: Facebook

Drapelele NATO au fost arborate la jumătate de catarg la sediul Alianţei de apărare din Bruxelles, în urma cutremurului mortal din Turcia, transmite CNN, potrivit News.ro.

Într-o postare pe Twitter, alianţa cu 30 de membri – din care face parte şi Turcia – a prezentat contribuţiile sale la eforturile de ajutorare.

„Peste 1.400 de membri ai personalului de răspuns la situaţii de urgenţă din peste douăzeci de aliaţi şi parteneri NATO – inclusiv invitaţii Finlanda şi Suedia – sunt desfăşuraţi în Turcia, ajutând la răspunsul la cutremurele devastatoare care au lovit ţara”, se arată în postare.

Potrivit unui comunicat de presă al NATO, Alianţa şi partenerii săi oferă asistenţă Turciei prin intermediul experţilor seismici, echipelor de căutare şi salvare cu câini, cargoboturilor, inginerilor structurali, precum şi personalului medical şi a proviziilor medicale.

„În aceste momente teribile, suntem solidari cu aliatul nostru, Turcia, şi cu toţi cei afectaţi, iar aliaţii NATO sunt pregătiţi să ofere asistenţă suplimentară celor care au nevoie”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu.

Bilanţul cutremurului din Turcia-Siria, în creștere: Peste 7.700 de morți și aproape 35.000 de răniți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here