Drulă, după explozia de pe şantierul A7: Cer o anchetă rapidă şi profesionistă

Sursa: Facebook

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, solicită „o anchetă rapidă şi profesionistă” în cazul accidentului de pe şantierul Autostrăzii 7, în zona Călimăneşti din judeţul Vrancea, transmite Agerpres.ro.

„Tragice veştile din această dimineaţă de pe şantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii şi familiile lor. În al doilea rând, cer o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să aflăm vinovaţii acestei tragedii şi măsurile, ca să nu se mai repete niciodată”, a scris Drulă, joi dimineaţa, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că „pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier ( ‘supervizare’, în termeni tehnici)”.

„Este aceeaşi situaţie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău şi Paşcani, semnate cu acelaşi constructor. Supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranţa şi Sănătatea în Muncă), care urmăreşte toate lucrările desfăşurate pentru conformitate. La aproape doi ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitaţiile pentru contractarea acestor servicii esenţiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani”, arată fostul ministru al Transporturilor.

Patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite în urma exploziilor care au avut loc, în noaptea de miercuri spre joi pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

Explozie uriașă la o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova / Patru muncitori au murit şi alţi cinci au fost răniţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here