Dublu asasinat la Iași: Un student de origine marocană și iubita sa româncă, găsiți înjunghiați și parțial incendiați. Tinerii erau așteptați la Bruxelles

Sursa: Pixabay

Cadavrele a doi tineri au fost găsite, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, într-o vilă dintr-un cartier rezidenţial de lux, de la marginea Iaşiului, anchetatorii luând în calcul un dublu asasinat. Trupurile victimelor erau parțial incendiate și aveau urme de violență.

Doi tineri, studenți marocani în anul I la Universitatea Tehnică, au fost ridicați din campus și duși la audieri în legătură cu acest caz.

Conform unor informații obținute de Ziarul de Iași, unul dintre ei este de origine marocană. Acesta era așteptat, alături de iubita sa, ucisă și ea, de părinții studenului în Maroc.

Prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, Mihaela Apostol, a declarat că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, procurorul criminalist a fost informat cu privire la faptul că, într-un imobil din municipiul Iaşi, strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre.

Potrivit unor informații obținute de „Ziarul de Iași” unul dintre studenții uciși are origini marocane și a studiat anterior la Bruxelles. Împreună cu iubita sa, de origine română, cei doi erau așteptați de părinții tânărului în Bruxelles.

Conform sursei citate, familia tânărului, care locuiește în Bruxelles este și cea care a anunțat poliția atunci când Youssef Ajniyah, studentul ucis, nu a mai ajuns din Iași. Tânărul a fost văzut ultima oară în viață miercuri seara. O vecină din acel complex rezidențial a văzut atunci curtea plină de tineri beți care fumau narghilea.

Prietenii studentului spun că acesta era un tip liniștit și că relația pe care o avea cu fata româncă era una de lungă durată. Ea era din Miroslava.

Conform anchetatorilor, pe trupurile celor doi tineri morți se văd urmele multiplelor înjughieri. Polițiștii au doi suspecți, dar se bănuiește că ar fi mai multe persoane implicate în dublul asasinat.

Până la acest moment procesual s-a stabilit că persoana decedată de sex masculin, în vârstă de 25 ani, cetăţean marocan, era student la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, iar persoana decedată de sex feminin, în vârstă de 23 ani, era prietena primului. Descoperirea a fost făcută de către organele de poliţie care au fost informate cu privire la posibila dispariţie a tânărului student care, în cursul zilei de 10 decembrie, ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles”, a explicat prim-procurorul Mihaela Apostol.

Surse: Ziarul de Iași, Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here