Duma de Stat a Rusiei va lua în considerare audierea ministrului Apărării Serghei Şoigu

Cu scopul de a-l supune unui interogatoriu într-o şedinţă cu uşile închise, Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, va lua în considerare convocarea ministrului Apărării Serghei Şoigu, a declarat joi deputatul Serghei Mironov, relatează cotidianul Kommersant, citat de Reuters, potrivit News.ro.

Decizia Dumei de Stat este fără precedent. Cu toate acestea, forţele armate ruse au fost criticate deschis de comentatorii militari săptămâna aceasta, după ce au pierdut controlul asupra unor mari părţi din regiunea ucraineană Harkov, pe fondul unui avans fulger al forţelor ucrainene.

Consiliul Dumei de Stat, care gestionează afacerile Camerei, va discuta acest subiect luni, a declarat Mironov, un susţinător puternic al invaziei ruse în Ucraina şi şeful micului partid pro-Kremlin ”Doar Rusia”.

Mironov a postat miercuri pe Twitter că partidul său a propus sesiunea cu Şoigu.

”Astfel încât deputaţii să poată discuta cu el cu uşile închise şi să pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni”, a explicat el.

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov a fost cel mai mare eşec de când trupele ruse au fost respinse în asaltul asupra capitalei ucrainene Kiev, în primele săptămâni ale invaziei, care a început pe 24 februarie.

Duma de Stat a Rusiei, proiect de lege privind ”măsuri economice speciale” pentru ”operaţiunile militare” din străinătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here