Conferinţa Episcopilor catolici din România (CER) „trage un semnal de alarmă” după modificarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului prin Legea 45/3.04.2020, se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, „episcopii semnalează că modificările legislative nu s-au făcut în baza unei consultări prealabile a tuturor factorilor implicaţi în procesul de educaţie, printre care se numără şi Biserica, şi atrag atenţia că obligativitatea orelor de educaţie sexuală reprezintă o încălcare a drepturilor părinţilor, garantate de Constituţia României”.

„Părinţii sunt primii responsabili de educaţia copiilor lor. Prin urmare, numai la cererea lor şi respectându-se principiile moral-religioase ale acestora, şcoala le poate pune la dispoziţie astfel de cursuri”, se afirmă în scrisoarea deschisă semnată de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti şi preşedinte al Comisiei de învăţământ a CER.

Zilele trecute a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 45/3 aprilie 2020, care modifică şi completează Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede obligativitatea organizării în şcoli, cel puţin semestrial, a unor programe pentru viaţă şi sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here