Horia-Roman Patapievici, unul dintre cele mai grele nume care făceau parte din Grupul pentru Dialog Social, a demisionat, din organizația în care, de-a lungul ultimelor trei decenii, s-au strâns cei mai de seamă intelectuali ai României, informează newsweek.ro.

Horia-Roman Patapievici, membru al Consiliului Director al GDS, a demisionat, în a doua parte a lunii octombrie, într-o perioadă tulbure pentru Grup, când Gabriel Liiceanu și Monica Macovei și-au prezentat, la rândul lor, demisiile.

Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social, explicându-și gestul într-o scrisoare redactată în termeni foarte duri și transmisă marți noapte membrilor grupului.

Printre motivele demisiei se numără neînțelegerile cu noul președinte al GDS, Andrei Cornea, dar și o serie de nemulțumiri legate de modul de funcționare al GDS, cum ar fi nerespectarea criteriilor de intrarea în Grup, așa cum au fost ele enunțate de Andrei Pleșu în 2012.

Liiceanu lansează o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că „de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește „un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau „Neo-Păturică”. „Așa se face că, încet-încet, am reușit să coborâm politețea la nivel de imoralitate.

Căci din politețe și colegialitate am închis ochii când unii dintre noi își aduceau în Grup iubite, neveste, fii, nepoți, prieteni irelevanți sau persoane de care depindea un contract prelungit dincolo de vârsta pensionării.

În clipa de față avem în Grup chiar o întreagă familie, familia Vianu-Alexandrescu: tatăl, Ionel Vianu (demisionat în urmă cu un an pentru că punctul lui de vedere nu a întrunit acordul unanim într-o mică dezbatere online), fiul (Ștefan), nepotul (Vlad) – cei doi, așadar, sunt veri primari – și soția nepotului (Raluca)”, le-a scris Liiceanu membrilor GDS.

La o zi după scrisoarea transmisă de Gabriel Liiceanu, un alt membru al GDS, Monica Macovei, și-a anunțat retragerea din Grupul de Dialog Social. 

Foto: Horia Roman Patapievici participa la conferinţa de presă prilejuită de lansarea ediţiei aniversare Art Safari Bucureşti – ediţia 2018, in Bucuresti, joi 10 mai 2018. Inquam Photos / George Calin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here