După Rusia, turneul talibanilor a ajuns în China

Sursa: Xinhua

O delegaţie a talibanilor afgani s-a întâlnit, în China, cu ministrul chinez de Externe şi oficiali de rang înalt din cadrul diplomaţiei chineze, a anunţat, miercuri, un purtător de cuvânt al insurgenţilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

Talibanii acaparează pe zi ce trece societatea afgană.

În cadrul acestei vizite de două zile, care a început marţi, o delegaţie de nouă persone condusă de către numărul doi taliban, mollahul Abdul Ghani Baradar, a participat la ”întâlniri separate cu ministrul chinez de Externe Wang Yi, adjunctul ministrului de Externe şi cu Reprezentantul Special chinez pentru Afganistan”, a anunţat acest purtător de cuvânt, Mohammad Naeem, prezent la Beijing.

Mohammad Naeem nu a precizat unde anume în China au avut loc aceste întâlniri.

Talibanii ”au dat asigurări Chinei că teritoriul afgan nu va fi folosit împotriva securităţii vreunei ţări, indiferent ce ţară”, declară Mohammad Naeem într-un mesaj transmis AFP la Kabul.

Oficiali chinezi ”au promis să nu se amestece în afacerile afgane, ci, din contră, să ajute soluţionarea problemelor şi aducerea păcii”, precizează el.

Scandalul pedofiliei din Biserica Catolică Poloneză se adâncește. Preoţi, implicaţi în aproape o treime din cazurile de pedofilie din 2017-2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here