După vortex polar, toamnă tropicală. Temperaturile cresc cu 25 de grade în următoarele zile

Toamna este un anotimp prin definiție dinamic, cu schimbări dramatice de temperaturi mult mai dese decât în timpul verii sau al iernii. Începutul lui noiembrie 2019 nu face excepție de la acest model. De altfel, anunță site-ul severe-weather.eu, după valul de frig care s-a abătut în ultimele zile din octombrie asupra Europei de Est, un aer cald, tropical, va înainta dintre Atlantic spre Europa centrală și de est în acest weekend. România va fi și ea afectată, așa cum arată hărțile și graficele întocmite de meteorologi.

Frontul de aer rece care a afectat Europa de este, inclusiv România, săptămâna aceasta, descris drept vortex polar, a venit din Atlanticul de Nord și a adus odată cu el ploi, temperaturi chiar și cu 10 grade sub mediile perioadei și ninsori abundente la munte. De vineri vremea se încălzește, însă, treptat pe tot teritoriul României, urmând ca, la începutul săptămânii care vine, temperaturile să sară din nou de 22 de grade Celsius la noi în țară.

Țara vecină, Ucraina, va resimți cel mai puternic această schimbare de vreme. Temperaturile vor urca aici cu 25 de grade Celsius în numai trei zile, de vineri până luni.

Vremea frumoasă se va păstra pe tot parcursul săptămânii viitoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here