Ecaterina Andronescu: Poate că este nevoie de o schimbare la nivelul conducerii PSD

Inquam Photos / George Călin

Ecaterina Andronescu spune că „poate este nevoie” de o schimbare la nivelul conducerii PSD-ului, după ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile cu un scor dezastruos. Fostul ministru al Educației spune că este de acord cu cele spuse de liderul PSD Marcel Ciolacu pe Facebook, care a criticat dur rezultatele slabe ale PSD-ului la prezidențiale.

„Ce se va întâmpla mai departe e greu de spus, dar după părerea mea, PSD-ul trebuie să facă o cotitură, aș spune radicală, în strategia pe care urmează să o aibă de aici încolo, dacă vrea să mai existe ca partid: să schimbe modul de comportament față de oameni, pentru că eu cred că lecțiile astea de la europarlamentare și de acum sunt suficient de clare. Trebuie să înțeleagă toți șefii PSD că nu e suficient numai să dai salarii, trebuie un altfel de comportament pe care trebuie să-l ai permanent, indiferent că te afli în opoziție sau la putere. Cred că starea aceasta de opoziție va fi de natură să reconstruiască PSD-ul”, a spus Andronescu pentru Universul.net.

Întrebată dacă este nevoie de o schimbare la nivel de conducere în PSD, Andronescu a răspuns „poate că da, pentru că iată unde suntem”, făcând referire la rezultatele alegerilor prezidențiale, unde PSD a câștigat doar cinci județe în toată țara.

În ceea ce privește reacția dură a lui Marcel Ciolacu, Ecaterina Andronescu spune că este de acord cu ceea ce a spus. „Înfrângerea din mai nu ne-a pus în situația în care să înțelegem și să remediem mai repede lucrurile pe care nu le-am făcut bine. Poate că strategia noastră nu a fost cea mai potrivită pentru această perioadă”.

Întrebată dacă ar lua în considerare o posibilă candidatură la șefia PSD, Andronescu a spus că e nu este cazul să discute acum subiectul.

În ceea ce privește un viitor lider al PSD-ului, Ecaterina Andronescu spune că este greu de spus cine va fi. „Trebuie să ne uităm care sunt profesioniștii PSD-ului care au în spate o profesie, o meserie pe care au exercitat-o ani de zile, în care au făcut niște lucruri, să încercăm să îi revalorizăm, pentru că ei sunt, ei nu s-au îndepărtat de PSD, ei reprezintă o șansă pentru revenirea PSD-ului la ceea ce a fost”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here