Elena Udrea poate să plece din ţară. Decizia, luată chiar de judecătoarea pe care Udrea a blestemat-o

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri cererea DNA privind plasarea fostului ministru Elena Udrea sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, în dosarul în care aceasta a fost condamnată în primă instanţă la opt ani închisoare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori, transmite Agerpres

Hotărârea de vineri, 5 martie, a fost luată de judecătoarea Claudia Jderu, cea care de altfel a şi condamnat-o marţi pe Udrea la opt ani închisoare, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale din 2009. Marți, Udrea a blestemat-o pe judecătoarea Claudiu Jderu la câteva ore după aflarea sentinței de condamnare la opt ani de închisoare. „O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, a spus Udrea la Antena 3.

După condamnare, DNA a solicitat ca Elena Udrea să fie plasată sub control judiciar, cu interdicţia de a părăsi ţara, având în vedere declaraţiile date de aceasta, dar şi posibilitatea ca ea să plece din România înainte de a fi condamnată definitiv, aşa cum s-a întâmplat în 2018, când a fugit în Costa Rica.

„Suntem la justiție, nu suntem la biserică”, a spus Elena Udrea despre blestemele adresate judecătoarei care a condamnat-o la 8 ani de închisoare cu executare. Nu se pune problema să plec din țară, a zis Udrea la sosirea la instanță. Ea a acuzat din nou o decizie nedreaptă, pe care a spus că o va ataca.

„Nu mai sunt singură, ca acum cinci ani, când puteam lupta ca un haiduc. Acum am responsabilitatea unui copil. Mă lupt și pentru el, nu numai pentru mine”, spune Elena Udrea.

Referitor la faptul că a blestemat-o pe judecătoarea care a decis sentința de opt ani de executare, Udrea a afirmat că „suntem la justiție, nu suntem la biserică”.

„Înainte de momentul acela, tatăl unei dintre fetițele care au fost omorâte de către șoferița beată a blestemat la televizor judecătoarea care a eliberat-o. Adică oamenii mai au și astfel de sentimente când este vorba de un copil. Evident, sunt emoțiile cuiva care crede în Dumnezeu. Până la urmă, oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?”, conchide Udrea.

Elena Udrea a făcut declarațiile la la Curtea de Apel București, care judecă solicitarea DNA de a o plasa sub control judiciar.

„O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, a spus Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a fost condamnată la 8 ani de închisoare, iar fiica președintelui Traian Băsescu, Ioana, la 5 ani de închisoare, în primă instanță, în dosarul privind campania electorală din 2009.

Judecătoarea care a condamnat-o pe Udrea, Claudia, Jderu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 2000 si Institutul National al Magistraturii in anul 2003. In perioada iulie 2004 – martie 2009 a ocupat functia de judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, Sectia Penala iar din aprilie 2009 pe cea de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala.

Incepand din luna 2006 este formator colaborator in cadrul Institutului National al Magistraturii, Departamentul de formare continua la disciplinele „Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului” si „Drept penal si drept procesual penal” iar din septemrie 2011 este formator colaborator in cadrul Institutului National al Magistraturii, Departamentul de formare initiala la disciplina „Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here