Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari

Sursa: Wikipedia

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari săptămâna aceasta, în contextul acordului de preluare a Twitter, conform documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), transmite CNBC, potrivit News.ro.

CEO-ul Tesla şi SpaceX a vândut marţi şi miercuri aproximativ 4,4 milioane de acţiuni ale companiei sale de vehicule electrice.

Noile declaraţii depuse vineri au arătat vânzări suplimentare de 5,2 milioane de acţiuni, efectuate joi.

Primele vânzări de acţiuni Tesla făcute de Musk au fost făcute marţi, arată documentele.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 12% în acea zi. Vineri, acţiunile Tesla au crescut cu aproximativ 2,5%.

Pe măsură ce documentele au devenit publice joi seară, Musk a scris pe Twitter: ”Nu sunt planificate alte vânzări TSLA după astăzi”.

El a făcut remarca ca răspuns la un cont care promovează puternic acţiunile, produsele Tesla şi pe Musk pe reţeaua de socializare.

Musk a încheiat un acord de preluare a Twitter pentru 54,20 dolari per acţiune, respectiv aproximativ 44 miliarde de dolari, el intenţionând să retragă compania de pe bursă.

Pentru a face acest lucru, Musk şi-a asigurat 25,5 miliarde de dolari sub formă de datorii pe deplin angajate, inclusiv 12,5 miliarde de dolari în împrumuturi gatrantate cu acţiunile sale Tesla.

Twitter a acceptat oferta sa la începutul acestei săptămâni, dar acordul necesită încă aprobarea acţionarilor şi a autorităţilor de reglementare.

Musk ar trebui să plătească Twitter o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari dacă nu va reuşi să-şi asigure o finanţare suficientă  pentru a-şi finaliza tranzacţia, potrivit unui document de reglementare transmis marţi.

Pe de altă parte, Twitter i-ar datora lui Musk o taxă de despărţire de 1 miliard de dolari dacă ar accepta o ofertă concurentă sau dacă acţionarii ar respinge acordul, conform aceluiaşi document.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here