Elon Musk i-a suspendat contul lui Kanye West de pe Twitter pentru incitare la violență

Twitter a suspendat vineri din nou contul lui Kanye West, la doar două luni după ce fusese restabilit, Elon Musk precizând că acesta a încălcat regulile platformei care interzic incitarea la violență, transmite Reuters.

Contul lui West a arătat o notificare că a fost suspendat, după ce în una dintre postările sale arăta un simbol cu ​​svastică în interiorul unei Stele a lui David.

Elon Musk, proprietarul miliardar al Twitter, care se autointitulează absolutist al libertăţii de exprimare, salutase revenirea rapperului, cunoscut acum sub numele de Ye, pe platformă, în octombrie.

Am încercat tot posibilul. În ciuda acestui fapt, a încălcat din nou regula noastră împotriva instigării la violenţă. Contul va fi suspendat„, a scris Musk pe Twitter, răspunzând unui utilizator al Twitter care i-a scris: „Elon Fix Kanye Please”.

Ye, care avea peste 30 de milioane de urmăritori pe Twitter înainte de suspendare, nu a răspuns solicitărilor de comentarii.

Musk şi-a exprimat în ultimele luni dorinţa de a avea mai puţine limite la conţinutul care poate fi postat pe Twitter. El a spus săptămâna trecută că platforma va oferi ”o amnistie generală” unor conturi suspendate.
Postarea controversată de pe Twitter a fost cea mai recentă dintr-o serie de acțiuni ale rapperului și designerului de modă care au stârnit controverse. Joi, Ye l-a lăudat pe dictatorul nazist Adolf Hitler într-un interviu cu teoreticianul conspirației Alex Jones în emisiunea sa online Infowars.
Compania-mamă a Parler, platforma de socializare populară în rândul conservatorilor, a decis să renunţe la vânzare site-ului rapperului Kanye West, conform unei declaraţii a Parlement Technologies de joi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here