Emma Răducanu, în semifinale la US Open

Foto: Profimedia

Emma Răducanu a obținut cea mai mare victorie a carierei și s-a calificat în semifinale la US Open. La doar 18 ani, a jucat excelent în fața Belindei Bencic (favorită 11, campioană la Jocurile Olimpice de la Tokyo) și s-a impus după o oră și 24 de minute de joc, scor 6-3, 6-4.

Răducanu a servit 6 ași (elvețianca a avut doar unul), a fost mult mai precisă (a comis doar 12 erori neforțate, în timp ce adversara a făcut 21) și a reușit 23 de lovituri câștigătoare (Bencic a avut 19).

Sportiva de doar 18 ani, care reprezintă Marea Britanie, dar al cărei tată este român, a început meciul timorată, motiv pentru care a pierdut primele două game-uri, așa cum s-a întâmplat, de altfel, și în optimi, în duelul cu Shelby Rogers.

Nivelul jocului Emmei Răducanu a crescut, însă, vizibil din game-ul trei, iar ritmul a fost menținut pe întreaga durată a actului inaugural, câștigat la 3.

Emma Răducanu a reușit o prestație solidă și în setul doi, pe care l-a câștigat la 4, ceea ce i-a adus calificarea în semifinalele US Open.
Sportiva de doar 18 ani a devenit, astfel, prima jucătoare din istorie care ajunge în semifinalele US Open după ce a început competiția în calificări.
Până în semifinale, Emma Răducanu a reușit un turneu perfect la US Open, unde se află la prima participare, fără să cedeze vreun set.

 

Rând pe rând, Emma Răducanu a trecut de Bibiane Schoofs, 6-1, 6-2, Mariam Bolkvadze, 6-3, 7-5, și Mayar Sherif 6-1, 6-4, în calificări, în timp ce pe tabloul principal victime i-au fost Stefanie Voegele, 6-2, 6-3, Shuai Zhang, 6-2, 6-4, Sara Sorribes Tormo, 6-0, 6-1, Shelby Rogers, 6-2, 6-1, și Belinda Bencic, 6-3, 6-4.

Câți bani încasează Emma Răducanu după calificarea în semifinalele US Open

Calificarea în semifinalele US Open reprezintă atât o performanță sportivă remarcabilă pentru Emma Răducanu, cât și o realizare importantă din punct de vedere financiar.

Odată cu atingerea acestei faze a competiției, Emma Răducanu și-a asigurat un cec de 675.000 de dolari. Până la US Open, sportiva care reprezintă Marea Britanie câștigase strict din tenis 303.000 de dolari, astfel că jucătoarea de 18 ani se apropie de primul milion de dolari făcut din tenis.

Prezența în semifinalele US Open i-a adus Emmei Răducanu și accederea în Top 100 WTA. În acest moment, sportiva de 18 ani este pe locul 51 în ierarhia live, astfel că o calificare în finală i-ar aduce o poziție în Top 50, potrivit Digisport.

Prima reacția a Emmei Răducanu după victoria cu Belinda Bencic

La interviul acordat pe teren, după meci, Emma Răducanu a recunoscut că a început timorată jocul, dar ulterior a reușit să-și găsească ritmul și să se impună.

Am avut o adversară foarte puternică, m-a surprins la început pentru că lovește foarte puternic, a trebuit să mă repliez. A fost un meci foarte greu, dar mă bucur că am reușit să câștig. Mulțumesc mult publicului pentru sprijinul acordat.

Am o echipă extraordinară cu mine aici, care mă păstrează cu picioarele pe pământ. Am o echipă și acasă, care nu a putut fi aici, dar cu care păstrez contactul permanent”, a declarat Emma Răducanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here