Epidemiologul Geza Molnar spune când ar trebui ridicată carantina, ”fără discuţie”

Epidemia de COVID-19 a intrat în faza de platou în România, în condițiile în care numărul de cazuri din Săptămâna Mare a scăzut cu 10% faţă de cea precedentă și va trece de la sine după ce îşi va termina ciclul, susține epidemiologul Geza Molnar. Cu toate acestea, va reveni la toamnă, dar nu va avea atâta putere şi nici nu se va mai răspândi la fel de mult, mai spune medicul.

Geza Molnar este epidemiolog şi îşi practică profesia de 45 de ani. În plină criză de COVID-19, el vine cu un mesaj optimist. El nu a exclus ca numărul de cazuri să mai crească după sărbători, dar acesta este convins că virusul va dispărea încet şi de la sine în următoarele săptămâni.

Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Geza Molnar pentru Mediafax.

Epidemiologul susţine că noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor „dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor”.

COVID-19 va exista în următorii ani, la fel ca virusul gripal.

Cu privire la restricţii, acesta a vorbit şi de o relaxare a măsurilor de distanţare socială.

În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a mai afirmat Geza Molnar.

1 COMENTARIU

  1. Uite un adevărat Om….dl Molnar ar fi trebuit să apară zilnic lângă Președinte la declarațiile sale…. așa procedează și Trump !!!!…dar ce credeți are loc de mafia din București??…de ce credeți că a fost demis Costache??…nici o televiziune nu-l invită pe acest Titan al microbiologiei să-l întrebe despre acest virus, nimeni nu dorește sau au primit ordin să nu-l invite…omul ăsta de vreo săptămână ne spune lucruri minunate și vin ventrilogi din grupul infracțional condus de un sudor să ne amenințe cu amenzi,cu restricții,cu orare ..apropo de ce nu a fost cooptat acest Titan in grupul lor??? …va spun că în secunda doi pleca omul exact că Costache… motivul ,mizeria umană din acest grup…în primul rând Arafat,…în final să vă dea Dumnezeu sănătate Dle Molnar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here