Erdogan mută înaintea conferinței de la Berlin și anunţă că trimite trupe în Libia

sursa: Președinția Turciei

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat joi trimiterea unor trupe în Libia, în susţinerea forţelor Guvernului de Unitate Naţională (GNA) al lui Fayez al-Saraj împotriva forţelor mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul Libiei, relatează Reuters.

Liderul turc a obţinut, în urmă cu două săptămâni, adoptarea unei moţiuni în Parlament care-l autorizează să realizeze această desfăşurare.

Anunţul trimiterii unor trupe turce intervine cu trei zile înaintea unei Conferinţe Internaţionale pe tema crizei din Libia, la Berlin, prevăzută duminică, la care Erdogan urmează să participe, şi în urma eşecului unor negocieri care au avut loc la Moscova la începutul săptămânii la Moscova, unde Haftar a refuzat să semneze un acord în vederea unui armistiţiu negociat prin medierea Turciei şi Rusiei.

Erdogan a subliniat că Turcia va continua să-şi folosească toate mijloacele diplomatice şi militare cu scopul de a asigura stabilitatea la frontiera de sud – terestră sau maritimă -, integrând Libia în acest obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here