Mașina, cu care o șoferiță a accidentat mortal, sâmbătă după-amiază, două fetițe, în cartierul Andronache din București, nu figurează cu un RCA valabil (asigurarea obligatorie de raspundere civilă auto) – în baza de date ASF.

În urma consultării portalului Autorității de Supraveghere Financiară, în baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, autoturismul cu numărul de înmatriculare B 967 LEE nu figurează, în data de 28 02 2021, cu o asigurare de răspundere civilă auto (RCA) valabilă. Fără această asigurare niciun vehicul înmatriculat în România nu are dreptul să circule pe drumurile publice. Prin intermediul acestei pagini web a ASF se poate verifica valabilitatea unei polițe RCA și clasa bonus/malus cu care a fost încheiată o poliță.

Conform art. 64 din Legea nr. 136/1995, conducătorii auto care circulă cu un autoturism lipsit de asigurarea de răspundere civilă auto riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. Pe lângă această amendă, poliția mai ia două măsuri complementare: reține certificatul de înmatriculare al autoturismului, eliberând o dovadă fără drept de circulație, și mai reține și plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Conducătorul auto are dreptul să facă dovada asigurării în termen de 90 de zile de la data expirării poliței RCA, altfel înmatricularea acelui vehicul se va suspenda din oficiu.

Reamintim că sâmbătă două fetițe au murit în urma unui accident produs pe strada Mențiunii din Sectorul 2 al Capitalei, după ce o șoferiță ar fi pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, apoi într-un gard. Cele două fete se aflau pe trotuar. Ambele au fost duse de urgență la spital, însă medicii nu le-au putut salva.

Claudiu Coste, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere, a spus la Digi24 că anchetatorii încearcă încă să stabilească ce s-a întâmplat.

„Este foarte greu să stabilim viteza cu care se deplasa conducătorul auto, întrucât în continuare se efectuează cercetări pentru a se stabili cu exactitate cauzele.

Nu s-a putut stabili până în acest moment dacă conducătorul auto a consumat băuturi alcoolice. Testarea nu s-a putut efectua la spital din motive medicale, însă au fost recoltate probe biologice, urmând a se stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice sau alte substanțe psihoactive. Colegii mei vor urgenta și sperăm că de luni vom afla aceste rezultate”, a spus el.

„Colegii mei au vizionat și imagini de pe camerele video. Într-adevăr, venea destul de tare autovehiculul. Să spunem că, dacă nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, era într-o intersecție în care trebuia să facă viraj la dreapta sau la stânga, dar a pierdut controlul asupra direcției de mers. Toate lucrurile acesttea vor fi stabilite după ce vor fi administrate toate probele”, a adăugat Coste.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here