FBI: China, cea mai mare amenințare pentru SUA. Furtul tehnologic, la cote de alarmă

Sursa: Pexels

Oficialii FBI consideră China drept amenințarea numărul unu la adresa Statelor Unite ale Americii, transmite Reuters. Potrivit șefului instituție, Christopher Wray, Beijingul pune probleme majore prin faptul că încearcă să fure tehnologie indiferent de mijloacele folosite.

”În momentul în care vă vorbesc, FBI are circa 1.000 de investigaţii care implică tentative de furt de tehnologie americană din partea Chinei, desfăşurate de toate cele 56 de birouri din teren şi  care au avut loc în fiecare sector industrial”, a declarat directorul FBI.

Amenințarea pusă de Beijing este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, în 2019 biroul de contraspionaj al FBI a efectuat 24 de arestări. În schimb, în prima lună scursă din 2020 agenții americani au arestat deja 19 persoane.

De exemplu, China exploatează agresiv deschiderea academică a Statelor Unite și fură tehnologie operând direct din campusurile universitare. Prioritare pentru regimul de la Beijing sund domeniile vehiculelor electrice și aeronauticii.

Potrivit șefului Centrului Naţional pentru Securitate şi Contraspionaj, Wiliam Evanina, furtul de secrete comerciale americane de către China costă statul american între 300 şi 600 de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here