Flight Festival, primul eveniment din România care îmbină muzica, arta şi tehnologia, revine cu o nouă ediție

Flight Festival, primul festival din România care îmbină muzica, arta şi tehnologia revine în 2022, cu o nouă ediţie, în intervalul 26 august – 11 septembrie, la Aerodromul Cioca şi în alte 10 spaţii din Timişoara, anunţă organizatorii, potrivit News.ro.

Cele 17 zile de experienţe de neuitat vor reuni artişti renumiţi pe scena muzicală internaţională, spectacole de teatru, proiecţii de film, workshop-uri şi evenimente axate pe inovaţie şi tehnologie.

Un punct de întâlnire pentru artişti, cineaşti şi deopotrivă cinefili, cât şi antreprenori şi inovatori, Flight Festival este primul festival de edutainment din România şi sud-estul Europei.

Ultimele tendinţe în materie de artă şi design, proiecţii de film şi spectacole live de teatru, ateliere şi expoziţii, dar şi inovaţii din tehnologie vor fi la dispoziţia vizitatorilor timp de 17 zile.

Mixul dintre muzică – artă – tehnologie e unic pentru festivalieri, oferindu-le un spaţiu polivalent, constructiv, în care se pot distra în timp ce descoperă trenduri sau cunosc alţi fani interesaţi de aceleaşi dimensiuni culturale. Prin Flight Festival, conceptul de festival atinge un nou nivel: dezvoltarea personală se îmbină cu entertainment-ul într-un context interdisciplinar, în cadrul unui eveniment urban multi-venue.

„Flight Festival este mai mult decât un simplu festival de muzică: este o călătorie culturală spre multiple atracţii din domeniile muzicii, artei şi tehnologiei, un loc destinat distracţiei, unde participanţii pot dezvolta noi abilităţi şi dobândi know-how valoros. Ne-am propus să introducem conceptul de edutainment în România şi să transformăm Flight Festival într-un multivers în care festivalierii descoperă lucruri noi pe beat-urile preferate, iar arta prinde viaţă prin tehnologie”, a declarat Ovidiu Megan, fondatorul Flight Festival.

Primul val de artişti care va urca pe scena muzicală a festivalului la această ediţie a fost deja anunţat: JP Cooper, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de soul contemporani, Dubioza Kolektiv – trupa de avant-garde dub rock din Bosnia, cunoscută pentru show-urile sale explozive, Sigma, duo britanic de drum&bass şi Sigala, DJ pop-dance şi house din Londra, cunoscut pentru single-uri precum „Easy Love” şi „Sweet Lovin’”.

De asemenea, pe scenă vor cânta şi artişti autohtoni: Carla’s Dreams, Zdob şi Zdub, Subcarpaţi, The Motans, Grasu XXL şi Spike, fiind primele nume confirmate de organizatori. Noi artişti vor fi dezvăluiţi în lunile următoare.

Primii paşi din călătoria Flight Festival 2022 au fost deja făcuţi, prin reprezentarea României, a judeţului Timiş şi Timişoarei la Expo Dubai 2020 la începutul lunii martie. Participanţi din toate colţurile lumii au avut ocazia să descopere activările Flight Festival în cadrul celei mai mari expoziţii mondiale găzduite anul acesta de Dubai.

În 2021, festivalul de pe malul Begăi a reunit peste 250 de artişti şi un total de 50.000 de participanţi. Cele 4 scene de muzică,  20 de spectacole de teatru şi multiple ateliere oferite iubitorilor dramaturgiei, 33 de proiecţii de film însoţite de prezenţa unor personalităţi ale cinematografiei precum Cristian Mungiu, Irina Margareta Nistor,  Florin Călinescu sau conferinţele inspiraţionale din domeniul inovaţiei şi tehnologiei au făcut din Timişoara o adevărată atracţie turistică în ciuda provocărilor pandemiei.

Biletele sunt disponibile în reţeaua IaBilet si în format electronic pe iabilet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here