Florin Cîţu, despre reducerea TVA şi a CAS: Garantez cu orice că impactul va fi bun pentru economie

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei, că s-a discutat despre propunerile sale privind reducerea TVA şi CAS, şi că decizia este la Guvern. ”Eu garantez că impactul va fi bun pentru economie şi garantez cu orice”, a spus Cîţu, precizând că aceşti bani vor ajunge în buzunarul românilor. Întrebat dacă garantează cu funcţia, liderul liberal a răspuns: ”Da, că ajung în buzunarele românilor, garantez sută la sută aceste rezultate”, informează News.ro.

Despre reducerea TVA şi a CAS, propusă de PNL în coaliţie, preşedintele PNL a afirmat că ”toţi sunt de acord că sunt măsuri bune”. ”Toţi ştim că se poate face (..) Sunt măsuri care pot ajuta economia. Până la urmă, decizia este la Guvern”, a spus el.

Despre impactul bugetar al acestor măsuri, Cîţu a declarat că este calculat de ei, dar că şi Ministerul Finanţelor face acum nişte calcule. ”Aici, binenţeles că vor fi discuţii, dar vă spun, eu garantez că impactul va fi bun pentru economie şi garantez cu orice. Şi pentru români”.

”Vă garantez sută la sută că va ajunge în buzunarul românilor ( reducerea CAS, nr), a mai spus Cîţu.

Întrebat dacă aceste măsuri afectează deficitul, preşedintele PNL a spus: ”Tooate măsurile afectează deficitul bugetar”.

Întrebat dacă garantează şi el cu funcţia, în privinţa acestor măsuri, aşa cum i-a cerut ministrului Finanţelor în cazul reducerii accizei, Florin Cîţu a spus: ”Da, că ajung în buzunarele românilor, garantez sută la sută aceste rezultate, ele vor fi benefice pentru economia României, aşa cum am garantat şi pentru IMM Invest, şi pentru amânarea ratelor la plată, pentru nouă luni de zile”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here