Florin Iordache a devenit oficial președinte al Consiliului Legislativ

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Florin Iordache a trimis o notificare catre Biroul permanent al Camerei Deputatilor în care anunță că, lunea trecută, a depus juramântul în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. El mai informează conducerea forului legislativ că în termen de 15 zile va opta pentru una dintre cele două funcții deținute, cea de președinte al Consiliului Legislativ, respectiv cea de deputat.

Potrivit notificării depuse la Biroul permanent al Camerei, Iordache informează conducerea forului că începând cu data de 9 noiembrie a depus jurământul în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, informează Agerpres.

El a adăugat că, potrivit legislaţiei actuale, „având în vedere cele menţionate mai sus”, în termen de 15 zile de la data prezentei notificări va opta pentru una din cele două funcţii deţinute: de preşedinte al Consiliului Legislativ, respectiv cea de deputat în Parlamentul României.

Curtea Constituțională a amânat săptămâna trecută, pentru a doua oară, contestațiile privind numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ. O nouă ședință în care judecătorii CCR vor discuta sesizările a fost programată pe 18 noiembrie.

Potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ, mandatul președintelui este pe viață. Acesta nu poate fi înlocuit sau demis din funcție. Potrivit declarației de avere a fostului președinte, Dragoș Iliescu, care a demisionat în urmă cu câteva zile, șeful Consiliului Legislativ este remunerat cu un salariu de 12.000 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here