Sebastian Burduja, replică la afirmaţiile lui Armand: Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de şefi; e de bun simţ să ne respectăm

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, afirmă, referitor la şedinţa Consiliului Local care a avut loc joi, că liberalii nu sunt de acord cu toate propunerile celor pe care îi consideră „parteneri – nu şefi” şi face apel la respect reciproc, notează Agerpres.„Astăzi este într-adevăr o zi tristă la sectorul 1 şi pentru cetăţenii sectorului 1. Şedinţa maraton de la Primăria Sectorului 1 a expus câteva lucruri şi suntem datori să vi le explicam. Pentru că acest caz este simbolic pentru ceea ce se poate întâmpla şi în alte părţi ale ţării. Avem la Sectorul 1, slavă Domnului, un primar nou, care nu este de la PSD. Este din partea USR, şi asta pentru că PNL, în interesul cetăţenilor, a susţinut o candidatură comună şi un parteneriat pentru comunitate, care ar trebui să dea acestui sector vital şansa să se dezvolte la adevăratul lui potenţial. Asta înseamnă curăţenie, civilizaţie, respect pentru cetăţeni şi contribuabili”, a scris Burduja pe Facebook.

El consideră că parteneriatul între două grupuri politice, alese de către cetăţeni în mod legitim, liber şi democratic, ar trebui să însemne transparenţă, colaborare, încredere reciprocă şi spirit de echipă în interesul cetăţenilor.

„Echipa liberală a dăruit toate acestea cu toată inima, primind în schimb – mai întâi într-un cadru privat, astăzi într-un mod cât se poate public – aluzii, acuzaţii şi jigniri. (…) ‘Păcatul’ nostru este, iată, că nu suntem de acord cu toate propunerile venite – adesea pe ultima sută de metri – de la cei pe care îi considerăm parteneri – nu ‘şefi’. Nu putem negocia principii. Nimeni nu deţine adevărul absolut; cel puţin nu într-o democraţie. Şi nu (mai) suntem într-o dictatură – slavă Cerului! Am avut şi vom avea mereu o abordare constructivă, bazată pe respect reciproc şi profesionalism, cu soluţii pentru binele românilor. Stimaţi colegi de guvernare locală, Partidul Naţional Liberal a demonstrat că ştie să facă echipă, în campanie, la alegeri şi după alegeri. Este de bun simţ să ne respectăm reciproc, să dialogăm pentru a găsi cele mai bune soluţii şi să îi reprezentăm cu cinste pe cei care ne-au dat votul şi încrederea. Sectorul 1 are nevoie de lideri, nu de şefi”, a mai scris Burduja.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a susţinut într-o postare pe Facebook că în şedinţa de joi a Consiliului Local grupul PNL „şi-a bătut joc” de proiecte care ar fi făcut comunitatea mai prosperă.

„Astăzi, grupul PNL şi-a bătut joc de fiecare proiect care ar fi făcut comunitatea mai prosperă: regulamentul de digitalizare pentru parcări, reorganizarea de la Poliţia Locală prin care eliminam corupţia endemică de acolo, reorganizarea Administraţiei Domeniului Public şi proiectul burselor pentru elevi. Ştiţi de ce au făcut asta? Am să vă spun. Pentru că ei doresc ca Administraţia Domeniului Public să le revină şi să nu intre în primărie, să fie instituţie de sine stătătoare. Să nu reorganizăm. Să plantăm din nou garduri de milioane de euro şi nu copaci. Le spun doar să lase aceste orgolii la o parte, să lase înţelegerile cu PSD la o parte şi să fie partenerii oneşti ai cetăţenilor care i-au votat”, a transmis Clotilde Armand.

În opinia sa, este „regretabil şi total iresponsabil” acest mod de a face politică pentru partid, şi nu pentru comunitate. „Este ruşinos pentru că un asemenea partid are în rândurile lui unii fripturişti de ocazie şi nu nişte lideri adevăraţi. USL trăieşte la Sectorul 1”, este de părere Armand.

În şedinţa Consiliului Local de joi au fost respinse, cu 15 abţineri şi 11 voturi pentru, două proiecte privind reorganizări la Poliţia Locală şi la ADP. De asemenea, a fost respins proiectul referitor la regulamentul privind digitalizarea atribuirii parcărilor publice de reşedinţă. S-au înregistrat 10 voturi pentru, 15 abţineri şi un vot împotrivă.

Proiectul privind bursele pentru elevi a fost adoptat cu 17 voturi pentru şi opt abţineri, după modificarea sa prin amendamente aduse de PNL şi PSD. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here