PSD ţine în continuare uşile deschise pentru criminali, violatori şi tâlhari, susţine deputatul liberal Florin Roman, după ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, la solicitarea PSD, notează Mediafax.

Deputatul liberal Florin Roman spune că prin amânarea dezbaterii Legii privind recursul compensatoriu, PSD ţine în continuare uşile deschise pentru criminali, violatori şi tâlhari, iar peste 20.000 de infractori, eliberaţi timpuriu, pot „zburda liber pe stradă”.

PSD a decis să refuze abrogarea recursului compensatoriu solicitat de PNL, în această sesiune extraordinară, respingând prin vot în Comisia juridică propunerea noastră. La un singur vot diferenţă, PSD a impus amânarea dezbaterii parlamentare, pentru a-i scăpa pe corupţii lor. Prin această decizie, PSD ţine uşa deschisă violatorilor, tâlharilor şi criminalilor care profită de orice zi pentru a beneficia de cele 6 zile bonus pentru eliberare condiţionată, făcute cadou de PSD. Decizia PSD de a nu renunţa la recursul compensatoriu înseamnă că peste 20.000 de infractori, eliberaţi timpuriu, pot zburda liber pe stradă”, spune Roman.

Deputatul PNL atrage atenţia că în lipsa abrogării recursului compensatoriu pot fi eliberaţi zilnic şi alţi deţinuţi periculoşi. Dintre infractorii eliberaţi, aproape 1.300 au fost din nou arestaţi, spune deputatul, adăugând că după reglementările legale din acest moment pedeapsa pentru crimele din Caracal ar fi foarte mică.

Amânarea abrogării înseamnă că noi deţinuţi periculoşi se pot elibera zilnic şi pot produce noi drame, tâlharii ca cea de la Alba Iulia sau crima de la Mediaş. Aproape 1.300 de deţinuţi din cei eliberaţi au fost rearestaţi. În condiţiile actuale, criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă, nu face mai mult de 8 ani de închisoare”, mai spune paramentarul.

Deputatul cere discutarea de urgenţă a proiectului de abrogare a recursului compensatoriu propus de PNL şi le aminteşte guvernanţilor de celelalte măsuri legislative propuse de partid în cazul infracţiunilor grave.

Solicităm PSD şi premierului Viorica Dăncila, care a declarat <război> împotriva criminalilor, violatorilor, tâlharilor şi pedofililor, doar la televizor, să accepte discutarea de urgenţă a proiectului şi abrogarea <legii care aduce moartea>. PNL a propus o serie de măsuri legislative alternative, cum este cea referitoare la folosirea brăţărilor electronice, construcţia de noi penitenciare, însă toate aceste măsuri au fost ascunse în sertarele din Parlament. Solicităm PSD să se decidă dacă este de partea cetăţenilor sau a doar de partea infractorilor? Măcar în ceasul al 12-lea!”, spune Florin Roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here