Fondatorul unei rețele sociale din Spania, torturat de hoți până le-a spus parolele conturilor de bitcoin

Fondatorul unei rețele de socializare spaniole, numită Tuenti, a fost jefuit în casa sa din Madrid de o bandă de hoți care au reușit să-i fure câteva zeci de milioane de euro în bitocoin. Zaryn Dentzel le-a spus polițiștilor că se afla în apartamentul său atunci când tâlharii au intrat cu forța și l-au torturat timp de patru ore, forţându-l să le spună parolele de acces la conturile sale în monede virtuale. 

Banda de hoți era formată din patru sau cinci inşi, care au sunat la uşa apartamentului şi au intrat cu forţa după ce le-a deschis, a povestit bărbatul. El le-a mai spus oamenilor legii că atacatorii l-au legat la ochi, l-au bătut și l-au torturat timp de patru ore, forţându-l să le spună parolele de acces la averile sale virtuale, notează El Pais.

Poliţia spaniolă a confirmat autenticitatea relatărilor din media privind acest caz. Se bănuieşte că hoţii provin din Europa de est, dar anchetatorii merg pe toate pistele posibile, a menţionat un purtător de cuvânt.

Jaful a avut loc marţi într-un complex de apartamente de lux din apropierea muzeului Prado din centrul capitalei spaniole. Victima este un cetăţean american în vârstă de 38 de ani din Santa Barbara, California, care trăieşte în Spania de la finele anilor 1990 și care a fondat o rețea socială, numită Tuenti.

Acesta a mai declarat că în apartament se aflau în momentul jafului alţi doi bărbaţi, un prieten al său şi un tehnician, care au fost legaţi şi li s-a acoperit gura. De asemenea, el a povestit că hoţii l-au atacat cu un pistol cu electroșocuri, l-au zgâriat pe piept cu un cuţit şi i-au pulverizat spray în ochi.

Din casa victimei ar mai fi fost sustrase laptopuri, tablete şi telefoane mobile, relatează dpa, citată de Agerpres.

Potrivit relatărilor din media, au existat martori la această acţiune. Un vecin a afirmat că a văzut un grup de bărbaţi cu feţele acoperite ieşind din clădire cu mai multe genţi de mari dimensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here