Fost ambasador al SUA la Sofia, îngrijorat că Bulgaria devine „o țară cu un singur partid”

Sursa: Facebook

„Îmi fac griji că Bulgaria e o ţară cu un singur partid. Primul-ministru și GERB conduc scena politică. Există și alte partide, dar nu sunt nişte partide de opoziție eficiente. Nu au un potențial prea mare”, a declarat, pentru bTv, ambasadorul SUA în Bulgaria în perioada 2002-2005, James Pardew, relatează portalul Dnevnik, citat de Rador.

De asemenea, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa jurnalismului independent. „Acesta nu este liber, incomod și independent, este prea aproape de guvern”, a adăugat Pardew.

Lipsa independenței energetice a Bulgariei este şi ea îngrijorătoare pentru fostul ambasador al SUA la Sofia. „Regimul corupt și autoritar al lui Putin are un impact extraordinar asupra sectorului energetic, care îl poate folosi în scopuri nu pe deplin democratice”, a spus el.

În ceea ce privește interdicția anunțată de a intra în Statele Unite a unui judecător bulgar și a familiei sale, Pardew a spus că este neobișnuit să se numească numele unui oficial guvernamental corupt. El a adăugat că o astfel de decizie a fost luată pe baza unor dovezi solide.

Pardew a spus că a se refuza viza persoanelor despre care sunt dovezi de implicare în practici de corupție nu este un lucru neobișnuit și au existat sute de astfel de refuzuri şi în perioada în care el a fost ambasador.

Fostul ambasador al SUA la Sofia a subliniat că acum crima organizată și corupția nu sunt o problemă la fel de mare ca în vremea sa, dar lupta este nesfârșită. Legat de acuzaţiile împotriva lui Vasil Bojkov, James Pardew comentează că se întreabă de ce a durat atât de mult să i se acorde atenţie. „Totuși, progresul nostru este progres, hai să vedem cum se va sfârși totul, pas cu pas”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here