Fost ambasador: Nu te angajai în spital „fără a plăti o mită Sorinei Pintea”. Oamenii știau și că nu e singură

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, era binecunoscută în Baia Mare pentru șpăgile care ajungeau la ea pentru orice angajare în Spitalul Județean Maramureș. „De la portar, la medic”, nu puteai obține un post „fătă a plăti o mită Sorinei Pintea”, afirmă fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali.

Postarea integrală a lui Ciprian Mihali:

  • Reținerea Sorinei Pintea este un act firesc, dar tardiv. Toată lumea știe în Baia Mare, de mulți ani, că nici la Spitalul județean Maramureș și nicăieri în vreun alt spital din oraș nu se putea angaja cineva, de la portar la medic, fără a plăti o mită Sorinei Pintea. Iar asta se întâmpla după un ritual bine stabilit, în afara orașului, fără martori și fără urme. Sorina Pintea este o adevărată legendă locală. Una dintre ele.
  • Cele două vești proaste sunt următoarele: mai întâi, că deși toată lumea știa, nimeni nu avea curajul să spună nimic. Iar oamenii nu au curaj să o spună din alt motiv, care este a doua veste proastă: și anume că Sorina Pintea nu e singură.
  • Județul Maramureș este și el aflat sub controlul discreționar al unei mafii locale foarte puternice și putred de bogate din care fac parte medici, oameni de afaceri, politicieni, oameni din alte instituții ale statului. Omul de rând care vrea să se revolte împotriva acestei mafii nu are nicio șansă de unul singur.
  • Acum înmulțiți acest exemplu cu 41 și aveți peisajul României de azi

2 COMENTARII

  1. Nimic nou sub soare. Si la Buzau e la fel, vrei sa te angajezi la spital, trebuie sa dai mita. Dar … de cand au inceput sa zanganeasca catusele DNA-ului, acum trebuie sa ai si omul, altfel esti dat afara. Retineti, nu esti refuzat ca nu ai dat destula spaga, ci ca nu ai fost recomandat anterior de cineva. Mafia functioneaza impecabil, nu? Cel putin mafia spitalelor romanesti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here