Fost spion nord-coreean: Regimul de la Phenian, finanțat din traficul de metamfetamină cristalină

Un dezertor nord-coreean a descris modul în care a supravegheat fabricarea de metamfetamină cristalină la ordinele lui Kim Jong-il, una dintre numeroasele scheme financiare ale regimului de la Phenian.

Dezertorul, identificat cu pseudonimul Kim Kuk-song, a declarat pentru BBC că, în calitate de ofițer de informații timp de 30 de ani, i s-a ordonat să strângă „fonduri revoluționare” în timpul foametei devastatoare din anii 1990.

Producția de droguri în Coreea de Nord în vremea lui Kim Jong-il a atins apogeul în timpul foametei”, a spus el. „În acel moment, Departamentul Operațional rămăsese fără fonduri revoluționare pentru liderul suprem.

După ce-am primit sarcina, am adus trei străini în Coreea de Nord, am construit o bază de producție în centrul de instruire al biroului de legătură 715 al Partidului Muncitorilor și-am produs droguri. Era gheață [metamfetamină cristalină].

În 2009, Kim Kuk-song a ajutat la înființarea Biroului General de Recunoaștere, care adună informații străine și este, de asemenea, responsabil pentru misiuni speciale, cum ar fi atacurile cibernetice.

El a spus că, în același an, a primit ordin să-l asasineze pe Hwang Jang-yop, un fost asistent de rang înalt al lui Kim Jong-il, care devenise cel mai important oficial nord-coreean care a dezertat vreodată în sud. Ordinele au venit de la fiul lui Kim Jong-il, Kim Jong-un, care este acum liderul suprem.

Pentru Kim Jong-un, a fost un act de satisfacere a liderului suprem [tatăl său]”, a declarat Kim Kuk-song pentru BBC. „În Coreea de Nord, terorismul este un instrument politic care protejează cea mai înaltă demnitate a lui Kim Jong-il și Kim Jong-un. A fost un dar pentru a demonstra loialitatea succesorului față de marele său lider.”

Complotul a fost dejucat și cei doi asasini au fost arestați și execută acum o pedeapsă grea cu închisoarea în Coreea de Sud.

Fostul spion a confirmat faptul că scufundarea navei marinei sud-coreene Cheonan în 2010 și bombardarea unei insule îndepărtate au fost efectuate de către Nord la ordinele lui Kim Jong-il, care a murit la vârsta de 70 de ani în 2011.

Kim Kuk-song a confirmat, de asemenea, că Nordul s-a aflat în spatele așa-numitului atac ransomware WannaCry din 2017, care a afectat 300.000 de computere din 150 de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here