Foto: INQUAM/Liviu Florin Albei

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel București la trei ani și zece luni de închisoare cu executare a fost dat, vineri în urmărire internațională de autoritățile române.

Concret, poliția a primit de la Serviciul de Executări penale a Tribunalului București mandatul de arestare europeană emis pe numele acestuia după imposibilitatea executării mandatului de încarcerare emis de aceeași instanță în baza deciziei definitive a CAB.

Europol și Interpol intră pe fir

Concret, de la acest moment, serviciile polițieneți transnaționale precum Europol sau Interpol vor asiugura împreună cu ofițerii de Serviciului de Urmăriri al Poliției Române căutarea peste hotare a fostului cadrul SRI condamnat definitiv pentru trafic de influență, spălare de bani și folosirea de coumente falsificate drept probe în fața procurorilor militari.

Concret ofițerii vor transmite celor două servicii toate datele relevante ce ar putea duce la capturarea cât mai rapidă a fostului colonel de la SRI care nu a fost de găsit pe teritoriul României.

Curtea de Apel Bucureşti, a decis, joi, definitiv, condamnarea la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare în penitenciar a fostului colonel SRI Daniel  Dragomir, după ce a desfiinţat parțial prima decizie din dosar prin care acesta era achitat pentru toate faptele de corupţie.

Acum Curtea a stabilit că fostul colonel a comis faptele de trafic de influenţă dar şi pe cele de spălare de bani după ce a primit sute de mii de euro şi maşină de lux de la omul de afaceri libanez, Rami Ghaziri.

Soţia acestuia, Zoica Dragomir, şi ea fostă cadru al SRI şi implicată în afacerile soţului ei a primit doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare cu un termend e încercare de patru ani.

Decizia de joi este definitivă şi se execută de îndată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here