Fostul ministru al Educaţiei: Sistemul online poate fi folosit şi după revenirea elevilor în bănci

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sistemul online de învăţământ va putea fi folosit şi după revenirea tuturor elevilor în bănci, pentru schimburile de experienţă, pregătirea elevilor din loturile olimpice şi, în cazuri excepţionale, când prezenţa fizică nu va fi posibilă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, afirmă preşedintele comisiei parlamentare de resort din Senat, Monica Anisie, citată de Agerpres.

Ea susţine că trebuie valorificate în continuare investiţiile făcute pentru asigurarea învăţământului online, amintind că, în acest sens, au fost achiziţionate cu bani publici echipamente electronice.

„Sistemul online poate fi folosit în continuare şi după revenirea elevilor în bănci, ca un instrument educaţional. Profesorii sunt pregătiţi, au experimentat pe perioada pandemiei învăţământul de tip online. Putem apela din nou la sistemul online când condiţiile meteorologice o impun. De exemplu, dacă e viscol, elevii nu pot ajunge la şcoală şi apelăm la învăţământul online şi nu mai întrerupem şcoala, aşa cum s-a mai întâmplat în alţi ani. S-au făcut investiţii, s-au achiziţionat cu bani publici echipamente electronice şi trebuie să le valorificăm. Învăţământul online poate fi folosit, alături de cel cu prezenţă fizică, şi când pregătim loturile pentru olimpiade. Pentru schimburile de experienţă cu clase din diverse zone din ţară, învăţământul online poate fi extrem de util”, a declarat Anisie, joi, la dezbaterea cu tema „Digitalizarea Educaţiei – un drum cu sens unic”, organizată de Comisia de învăţâmânt a Senatului.

Potrivit fostului ministru al Educaţiei, învăţământul online „a salvat” anii şcolari din timpul pandemiei, dar a admis că pentru elevii care nu au avut acces la şcoala online „s-a adâncit pierderea din şcoala fizică”.

„Exact în acele comunităţi unde şcoala avea anumite probleme, s-au adâncit aceste pierderi pentru copii. Să mergem mai departe, să îmbunătăţim în viitor acest aspect, să aducem aceşti copii la nivelul la care trebuie să fie. Educaţia remedială trebuie realizată cu responsabilitate. Doar profesorul de la clasă poate cuntifica pierderile elevilor săi”, a punctat Monica Anisie.

Iniţiator al dezbaterii, preşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Senat, Rodica Boancă, a pledat pentru digitalizarea întregului sistem educaţional din învăţământul preuniversitar prin crearea unei platforme naţionale care să asigure siguranţa elevilor în mediul online şi să ofere un instrument util elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice în activitatea şcolară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here