Fostul procuror Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, de la DNA Ploieşti, achitat de un complet al ÎCCJ

Foto: INQUAM/Alexandru Bușcă

Un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, luni, achitarea fostului procuror Mircea Negulescu, zis ”Portocală”, de la DNA Ploieşti, în dosarul în care fostul deputat PSD Vlad Cosma l-a acuzat de cercetare abuzivă. Instanţa a respins, de asemenea, acţiunea civilă formulată de politician. Decizia ICCJ nu este definitivă.

Achită pe inculpatul Negulescu Mircea (…) pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă (…), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare (…), achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (… în raport cu declaraţia martorei Stroe Cecilia Cristina). Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Alexe Răzvan). Achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Vaida Mihai Florian). (…) Respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cosma Vlad Alexandru ca neîntemeiată”, este decizia pronunţată de ÎCCJ luni.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, potrivit News.ro.

Mircea Negulescu, fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi apoi la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, a fost exclus din magistratură în aprilie 2019. În lunile care au urmat excluderii, pe numele lui Negulescu au fost deschise anchete penale, acesta fiind reţinut şi chiar arestat preventiv, fiind acuzat că a ticluit probe şi a influenţat declaraţii ale unor persoane implicate în speţe instrumentate de DNA Ploieşti.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD, ambii cercetaţi de DNA Ploieşti, au depus plângeri penale pe numele unor magistraţi de la DNA Ploieşti, printre care şi Negulescu.
 
Săptămâna trecută, DNA a clasat dosarul deschis în vara anului 2016, în care fostul premier Victor Ponta a fost urmărit penal, alături de omul de afaceri şi fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă, pentru presupuse infracţiuni legate de vizita lui Tony Blair în România. Dosarul fusese instrumentat de Mircea Negulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here